Kékfény

2024.03.25. 06:24

Véget ért a hajsza - Letartóztatták a magyar késelőt közel a határhoz Burgenlandban

Letartóztatták azt a 41 éves magyar férfit, aki csütörtök este a burgenlandi Breitenbrunn/Fertőszéleskúton késsel megszúrta volt feleségét. A 33 éves áldozat súlyos sérüléseket szerzett a nyakán, akit mentőhelikopter szállított Bécsbe.

Kisalföld.hu

Osztrák készenléti rendőrök Burgenlandban. Fotó: Volksgruppen.orf.at

A burgenlandi Fertőszéleskúton/Breitenbrunn támadt késsel volt feleségére egy férfi még csütörtökön az esti órákban, majd elmenekült. Ezt a regionális rendőrigazgatóság erősítette az ORF Burgenland magyar nyelvű oldalának.

Mentőhelikopter vitte az áldozatot Bécsbe

A 33 éves áldozat súlyos sérüléseket szerzett a nyakán, akit mentőhelikopter szállított Bécsbe. A rendőrség tájékoztatása szerint túl van az életveszélyen. Kiderült, hogy a magyar férfivel szemben már egy korábbi intézkedés kapcsán távoltartási végzést rendeltek el, amely megtiltotta, hogy volt felesége közelébe menjen. Ezt megszegve ment a nő háza előtti parkolóba, ahol kést rántott és rátámadt a nőre.

A súlyosan megsérült nő el tudott menekülni, és az egyik szomszédja házában kért segítséget. Ő riasztotta a hatóságokat. Egy másik szemtanú is volt, aki az ablakból látta a támadást, és szintén hívta a rendőrséget. A támadó eközben elmenekült, és bár a hajtóvadászat kezdetben sikertelen volt, végül péntek reggel Breitenbrunnban elfogták a férfit.

Búcsúlevelet írt a késelő

A Burgenlandi Állami Bűnügyi Hivatal, a gyors-reagálású csoport (SIG), drónok, rendőrkutya és több járőr vett részt a keresésében csütörtökön. Közben a férfinak sikerült a rendőrség számára észrevétlenül visszatérnie saját lakásába, ahol végül pénteken dél körül fogták el. A rendőrség szerint a magyar állampolgár búcsúlevelet hagyott hátra, feltehetően a késelés után öngyilkosságot akart elkövetni.

Polizei in Breitenbrunn

Segélyvonalak szerte Ausztriában

Ausztriában az erőszakot átélő nők segítséget és tájékoztatást kaphatnak a Női Segélyvonalnál: 0800-222-555, Frauenhelpline.at; a Burgenlandi Erőszakvédelmi Központnál: 03352/31 420; az Autonóm Osztrák Női Menedékházak Szövetségénél (AÖF): aoef.at és Bécs városának 24 órás női segélyhívójánál: 01-71719, valamint a Női Menedékházak segélyhívójánál: 057722 és az osztrák erőszakvédelmi központoknál: 0800/700-217; rendőrségi segélyhívó: 133).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában