Jogerős ítélet

2024.03.12. 11:05

Felfüggesztette a bíróság - Vodkát lopott rendszeresen egy dorogi üzletből büntetett előéletű férfi

Lopás és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Esztergomi Járási Ügyészség. A bíróság gyorsított eljárásban ítélte el szlovák állampolgárságú férfit, 4 év felfüggesztett fogházbüntetést kapott.

Kisalföld.hu

Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, védő, és elkövető is tudomásul vette. A vádiart szerint az elkövető január 14-én a dorogi üzletben el akart lopni egy 0,7 literes, 6.830 forint értékű vodkát. Az italosüveget a ruházatába rejtette, majd az üzletből fizetés nélkül távozott. Az egyik alkalmazott értesítette a tulajdonost, aki a férfi után ment és kérte, hogy fizesse ki a lopott árut. Az elkövető azt mondta a sértettnek, hogy inkább hívja ki a rendőröket, ezután elindult. A dorogi vasútállomás környékén a lopott vodkás üveget az üzlet tulajdonosa felé dobta, de szerencsére nem találta el és az üveg is ép maradt. A sértett felvette és elvitte, így a kár megtérült.

 

Az elkövető ugyanebből az üzletből korábban már kétszer is lopott. Január 10-én egy 0,2 literes, 1.390 forint értékű vodkát,  január 13-án egy 0,2 literes vodkát és négy darab tasakos levest dugott a ruhája alá, majd fizetés nélkül távozott.

Az elítélt férfi háromszor volt büntetve, legutóbb a bíróság 2019-ben garázdaság  és rongálás vétsége miatt 2 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte.

A cselekmény kapcsán készült videót itt nézhetik meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában