Prositúció

2024.03.28. 15:26

Bordélyházakat üzemeltető csoportra csaptak le a rendőrök Sopronban

Több prostituáltnak adott ki Sopronban különböző ingatlanokat egy helyi pár, a bűnös módon szerzett pénzből szépen megéltek - közölte a rendőrség csütörtökön.

Kisalföld.hu

Illusztráció

A soproni rendőrök – a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegység, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatal (KR NNI VVH), valamint a Makói Rendőrkapitányság munkatársaival közösen – március 26-án hajnalban számolták fel azt a Sopronban tevékenykedő bűnözői csoportot, amely prostituáltak elszállásolásával, tevékenységük elősegítésével foglalkozott. A bűnbandát irányító 53 éves férfi, valamint élettársa, egy 50 éves nő a lakásaik bérbeadásából szerzett vagyonból fedezték – viszonylag magas színvonalú – megélhetésüket. Bűnös ténykedésüket mintegy két éve folytatták. Az örömlányok foglalkoztatásában, szállításában a szervezők segítségére volt két taxis, illetve egy soproni férfi is - olvasható a rendőrség közleményében.

A rendőrök elfogták a bűnözői csoport vezetőit és a segítőiket, majd előállították őket a Soproni Rendőrkapitányságra. Az elkövetőknél megtartott kutatások alkalmával a KR NNI VVH munkatársai vagyonvisszaszerzés keretében több tízmilliós értékben foglaltak le készpénzt, gépjárműveket és ingatlanokat is.

A gyanúsítottakkal szemben többrendbeli bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítése, üzletszerűen elkövetett kerítés és prostitúció elősegítése bűntettek miatt járnak el a nyomozók. A büntetőeljárás keretében a járásbíróság három elkövetőt letartóztatott.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában