Döbbenet

2024.02.26. 19:48

Vérengzés Bécsben - Három nőt ölt meg egy afgán férfi

A rendőrségi tájékoztatás szerint letartóztatták azt a 27 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy Bécsben, az egyik bordélyházban pénteken esete megölt három nőt. Részben beismerő vallomást tett, a vaol.hu írta meg a vérengzés részleteit.

Kisalföld.hu

Forrás: wien.orf.at

Tovább folyik a nyomozás, a tanúk meghallgatása, az események feltárása - mondta Philipp Haßlinger rendőrségi szóvivő az ORF-nek. - A 27 éves férfi nagy valószínűséggel nem vendégként tért be a szórakozóhelyre. Az eddigi adatok alapján tudható, a vérengzés nem hirtelen felindulásból történt, a bűncselekmény elkövetése előtt már beszerzett egy kést - írta meg a vaol.hu.

A gyilkos eszközzel ment be a hely, majd követte a szörnyűségeket, szó szerint vérengzés történt. 

A 27 éves afganisztáni menedékkérő állítólag „masszív erőszakot” alkalmazott. Nem volt ittas, nem állt kábítószer hatása alatt. Az APA információi szerint magát a bűncselekményt néhány percen belül követte el.

A három áldozat személyazonosságának megállapítására irányuló nyomozás is folyamatban volt. A boncolásra vasárnap kerül sor. A rendőrség szerint a nők nagy valószínűséggel kínaiak. A jelenlegi ismeretek szerint a hely üzemeltetője valószínűleg a halottak között van – tette hozzá Philipp Haßlinger.

A korábbi kihallgatások azonban nem tártak fel semmiféle kapcsolatot a gyanúsított és az áldozatok között. A gyanúsítottat vasárnap este egy javítóintézetbe szállították.

A beszámolók szerint vérfürdő történhetett a bordélyházban. Az áldozatok súlyos vágásokat és szúrt sebeket szenvedtek. A bűncselekmény az épület több részében történt – a rendőrség tájékoztatása szerint a holttesteket különböző helyiségekben találták meg. Az áldozat egyik munkatársa hallotta a kiabálásokat. Elmondta a rendőröknek, hogy a szobája ajtaját belülről eltorlaszolta, majd bezárta. A támadót azonban nem látta.

A 27 éves gyanúsítottat a bordélyházzal szemközti kis parkban találták meg. A rendőrség szerint kés volt a kezében. Philipp Haßlinger szerint agresszíven viselkedett, amikor letartóztatták. Ezért egy sokkolóval cselekvőképtelenné vált, túlhajtották és őrizetbe vették.

A rendőrséget pénteken 21 órakor riasztotta egy járókelő vagy szomszéd, aki a bár bejáratától az utca másik oldaláig húzódó vérnyomot észlelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában