Bűnügy

2024.02.19. 19:04

Sorozatos lopásokat követett el egy pár - Börtönbe is kerülhetnek a tolvajok - videó

Kisalföld.hu

Az Esztergomi Járási Ügyészség egy férfival és egy nővel szemben emelt vádat lopások miatt.

Az egyik bűncselekményről készült felvétel megtekinthető

A vádirat szerint a férfi és a nő élettársak, mindketten büntetett előéletűek. A férfi 2022. március 13-án, míg a nő 2022. április 10-én szabadult szabadságvesztésből. 2022. májustól lopásokat követtek el, háromszor közösen cselekedtek.

A nő négyszer esztergomi helyszíneket tulajdonított el dolgokat, és ebből háromszor ugyanaz az üzlet volt. Majd kétszer ugyanabba a dorogi boltba csapott le. Tovább ment két budapesti üzletbe, ahol szintén lopott. Az üzlet személyzete négyszer tettenérte a nőt bűncselekményei során.

A férfi egy esztergomi és két dorogi lopásban vett részt. Az volt a feladata, hogy elterelje az ott dolgozók figyelmét. De volt, hogy segített párjának a táskába pakolni a cuccokat.

A lopás elkövetési értéke abban az esztergomi üzletben, ahova háromszor tért be a nő, 96.412 forint. Ebből az üzletből az elkövetők kozmetikai szereket, élelmiszereket vittek magukkal. A férfi kétszer volt büntetve, különös visszaeső, a nő tizenegyszer volt büntetve, többszörös visszaeső.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság mindkét elkövetőt börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, valamint a nőt kötelezze a sértettek meg nem térült kárának a megtérítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában