Ügyészség

2024.02.07. 13:01

Győrben hoznak ítéletet - Tizenhárom év börtön lehet a vége

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki egy idős férfit otthonában bántalmazott, majd ki is rabolta.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a 19 éves elkövető tavaly ősszel ittasan kereste fel a sértettet. aki távozásra szólította fel, de ő ennek nem tett eleget. Inkább követte a bácsit a házába, és a nyugdíját követelte. Mivel a sértett a követelésnek nem tett eleget, a fiatal több alkalommal ököllel arcon ütötte. A bántalmazástól a nyugdíjas férfi többszörös arccsonttörést szenvedett.

Ezután a fiatalember kutatni kezdett a házban, talált egy rugós bicskát, majd azzal fenyegette meg a sértettet, ha nem adja oda a nyugdíját, leszúrja. A vádlott végül 7800 forintot talált a sértett egyik nadrágzsebében, melyet elvett és távozott, de még egyszer megfenyegette a sértettet, ha megkapja a nyugdíját és abból nem ad oda neki 50 ezer forintot, le fogja szúrni.

Az ügyészség súlyos testi sértés és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat. A büntetési tétel 13 évig terjedő szabadságvesztés is lehet. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában