Garázdaság

2024.02.28. 07:48

Kukákat hajigáltak az ittas férfiak Nyergesújfalun - Felfüggesztettet is kaphatnak a rendbontásért

A garázdaság és rongálás miatt indított eljárást az Esztergomi Járási Ügyészség. Öt férfival szemben nyújtottak be vádiratot, akik italozást követően verekedni kezdtek egymással Nyergesújfalun még két éve.

Kisalföld.hu

A vád szerint három férfi 2022. május 2-án a nyergesújfalui szórakozóhelyen italozott, ahogyan egy testvérpár is. Az egyikük születésnapját ünnepelték, amikor a testvérek közül az egyik férfi belekötött a vendégekbe, veréssel fenyegetőzött és hangoskodott. Dühében még a felszolgálót is sértegette, kapott italát kiborította. A testvére próbálta visszafogni, kivitte a teraszra, ahol lökdösni kezdték egymást. Amikor kimentek, a szórakozóhely ajtaját bezárta az egyik vendég, mert a férfi magatartása megijesztette.

Miután a testvérekben tudatosult, hogy nem jutnak vissza az épületbe, egyikük üres sörösüveget dobott az ajtónak, majd elmentek. Azonban követni kezdte őket három másik férfi, hogy számon kérjék őket a viselkedésük miatt.

A társaság utolérte az ittas, egymásba kapaszkodó testvéreket. Elkezdődött a balhé, az egyik férfi felkapta az utcán lévő kukát, és fejbe vágta vitapartnerét. Egy másik belerúgott a felé induló férfiba. A harmadik fél pedig a testvérpár másik tagját kezdte rugdosni. A szemetes hajigálása közben az egyik dobás a közeli drogéria üvegét érte, amitől betörött. Az ingatlanban 142.240 forintos kár keletkezett. A garázdaság ezután sem fejeződött be, még egy kátyú takaró paravánt is felborítottak.

Az ügyészség négy férfival szemben garázdasággal, illetve egyiküket rongálással is vádolja, ezért három elkövetővel szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, két elkövetővel szemben pénzbüntetésre tettek indítványt.

A cselekményről készített videó az ügyészség weboldalán tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában