Balesetet okozott, majd el akart hajtani

2024.02.13. 12:32

Koccanás után - Öten próbálták megállítani a vétkes sofőrt Győrben - Videó

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 52 éves férfival szemben, akit nem érdekelt, hogy állnak az autója előtt, így is megpróbált elhajtani.

Simon Roberta

Fotó: Képernyőkép

A vádirat szerint a férfi a munkáltatója autójával állt be egy győri benzinkúthoz tankolni. Ennek során azonban koccanásos balesetet okozott egy mellette álló járműnek. Az abban utazó öt fő - három nő és két férfi – megpróbálta a sofőrt számon kérni, aki azonban nem foglalkozott velük. Tankolt, majd bement fizetni. Időközben a sértettek értesítették a rendőrséget. Miután az ütközést okozó férfivel is közölték, láthatóan továbbra sem mutatott hajlandóságot a helyzet kezelésére, inkább beült az autójába.

A károsultak meg akarták akadályozni, hogy a vádlott elhajtson, ezért a jármű elé álltak. A férfit azonban ez nem érdekelte, elindult a gépkocsival. Az öt személy a kezüket az autónak támasztva próbálták lassítani, hogy az elkövető elhajtson. Végül pár méter megtétele után a vádlott is megállt, és megvárta az intézkedő rendőröket.

A benzinkúti felvételen látható, ahogy a terhelt elindul, annak ellenére, hogy előtte állnak a sértettek. 

Személyi sérülés nem történt, de a vádlott magatartása miatt a sértettek testi épsége közvetlen veszélybe került. Az ügyészség a terheltet közúti veszélyeztetés elkövetésével vádolja. Akár három év szabadságvesztés is kiszabható ellene, Indítványozták azt is, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el a járművezetéstől.

Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában