Ítélet

2024.02.25. 14:50

Győrben súlyosabb ítéletet akarnak - Kiskorú lányát és unokahúgát is szexmunkára kényszerítette egy nő

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetésük súlyosítását indítványozta azoknak a vádlottaknak, akik szexuálisan kihasználtak gyerekeket.

Kisalföld.hu

Az ítélet szerint a nő együtt élt 13 éves lányával és a gyámsága alatt álló 15 éves unokahúgával. Az anya több alkalommal kért pénzt egyik férfi ismerősétől, cserébe szexuális jellegű szolgáltatást is nyújtott neki. A nő 2020 júniusa és októbere között 14 alkalommal rábeszélte a lányát és az unokahúgát, hogy a férfi velük is szexelhessen nyergesújfalui házába. A kiskorú lányok ezért 235.000 forintot kaptak, amit a nőnek átadtak.

A Tatabányai Törvényszék a nőt emberkereskedelem bűntette miatt 6 év fegyházbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, és elrendelték a 235.000 forintos vagyonelkobzást. A szülői felügyeleti jogát a lánya vonatkozásában megszüntették. A férfit 2 rendbeli gyermekprostitúció kihasználása és szexuális visszaélés miatt 2 év börtönbüntetésre ítélték, amit négy évre felfüggesztettek. Végleges hatállyal eltiltottál minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlottakkal szemben szigorúbb büntetést kell kiszabni. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában