Önkéntes tűzoltók

2024.01.28. 10:06

Ömlött a gáz - Villámgyorsan érkezett a segítség az ásványrárói tűzoltókkal - fotók

Aktívan telt ez a hét az ásványrárói Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjai számára. Több helyszínen és helyzetben is be kellett avatkozniuk, szükség volt a segítségükre.

Kisalföld.hu

Pillanatkép a hédervári bevetésről. Fotók: Ásványrárói Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Előbb Hédervárról kaptak riasztást egy kora esti órán egy kigyulladt kéményről. Az egyesület hat fővel kezdte meg a vonulást perceken belül. A helyszínre érkeztek még a hédervári és a lébényi, illetve a mosonmagyaróvári tűzoltók. Az egységek a kéményt megtisztították. 

Pár nappal később a déli órákban kaptuk jelzést, hogy egy idős bácsi nem ad életjelet Ásványrárón. Öten indultak segíteni és az ismerőseinek és a mentőknek segítettek az ajtónyitásban. Az idős bácsit a mentőszolgálatnak átadták.

Még ezen a helyszínen kaptak újabb jelzést: Ásványrárón melléképületben tűz keletkezett. Oda már két gépjárművel és hét fővel vonultak, de érkeztek a lébényiek is és közösen fékezték meg a tüzet. A gyors beavatkozásnak köszönhetően csak kisebb anyagi kár keletkezett.

Szombaton Ásványrárón egy munkagép gázvezetéket szakított.

Az egyesület pár percen belül öt fővel kezdte meg a vonulást. A helyszínen ömlött a gáz. A tűzoltók kézi gázszorítóval a gázömlést megszüntették, védő sugár mellett. Helyszínre érkezett még a Hédervár Önkéntes Egyesület és Lébény hivatásos egysége, illetve a gázművek szakembere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában