Vádemelés

2024.01.12. 09:55

Hónapokig étlen, szomjan szenvedett egy kutya Tokodon, elítélték a gazdáját

Állatkínzás bűntette miatt indult eljárásban végre jogerős döntés született. Az Esztergomi Járási Ügyészség emelt vádat azzal a férfival szemben, aki nem gondoskodott megfelelően az egyik kutyájáról és ezzel súlyos szenvedést okozott az állatnak.

Kisalföld.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az ügyészség a vádiratban felfüggesztett börtönbüntetésre, pénzbüntetésre, és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt. A járásbíróság ítélete szerint az elkövetőt 6 hónap börtönbüntetésre ítélték, melyet 1 év 6 hónapra felfüggesztettek. Emellett 225.000 forint pénzbüntetést szabtak, azonban az indítványtól eltérően a pártfogó felügyeletét nem rendelték el. Az ügyészség az elrendelés érdekében a tárgyalás megtartását kérte.

A bíróság előkészítő ülést tűzött ki, amelyen jogerős döntés született és a próbaidő tartamára elrendelték a pártfogó felügyeletét a férfi mellé.

A vádirat szerint a férfi tokodi lakóhelyén három kutyát tartott, ezeket egyszerre etette. A két nagyobb, domináns eb nem engedte ételhez jutni a legkisebbet, aki emiatt kórosan lesoványodott. Az állat elegendő ivóvízhez sem jutott hozzá, a nedves betonfalat nyalogatta, hogy szomjúságát enyhítse. Tavaly januárban annyira kiszáradt az állat a folyadékpótlás és az éhezés hatására, hogy kis híján elpusztult. A kutya gazdája látta ezt, hogy a két nagyobb eb miatt a legkisebb nem jut megfelelő élelemhez és ivóvízhez, de ezzel mit sem törődött. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában