Frissített hír

2023.11.23. 07:31

Vonattal karambolozott egy autó Bakonygyiróton, a sofőrt és utasát súlyos sérülésekkel szállították kórházba - fotók

Személyautóval ütközött össze egy vonat Bakonygyiróton. Ketten utaztak az autóban, egy embert a tűzoltók emeltek ki a gépkocsiból.

Kisalföld.hu

Fotó: Léhner Katalin

Személyautóval ütközött össze egy vonat Bakonygyiróton, a Rákóczi utcában, a vasútállomás közelében csütörtök reggel. A gépkocsiban ketten utaztak - írta a katasztrófavédelem. 

Mint Léhner Dezső, Bakonygyirót polgármestere a Kisalföldnek elmondta, a Veszprémvarsányról Zirc felé közlekedő tehervonat hét óra körül érkezett a STOP-táblás kereszteződésbe. Akkor ért oda a pincesor felől személyautó, amelynek vezetője későn észlelte a szerelvényt, és behajtott az átjáróba. A vonat száz méter tolta maga előtt a járművet. 

A két középkorú férfi éppen munka indult, egyikük bakonygyiróti származású és lakos volt és a másik is a faluban lakott. Egyiküket ki kellett vágni a katasztrófavédelem munkatársainak az autóból, de nem életveszélyes a sérülése, társát azonban életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter vitte kórházba. A polgármester hozzátette, ebben a vasúti átjáróban öt-hat éve már történt egy halálos baleset. 

A helyszínről egy 40 év körüli férfit súlyos-életveszélyes és egy ugyancsak 40 év körüli férfit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba - kaptuk az információt a mentőktől.

Bakonyszentlászló és Bakonygyirót polgármestere, Soós Zoltán és Léhner Dezső az eset után közös levelet írtak a MÁV vezérigazgatójának, kérve azt, a közeli pincesor megnövekedett turistaforgalmára tekintettel az átjáró kapjon nagyobb védelmet, fényjelzőt, sorompót.

Korábban írtuk:

A Mávinform azt írta a Facebookon, hogy Bakonygyirót megállóhelynél a vasúti átjáróban egy utasok nélkül közlekedő szerelvény ütközött össze egy autóval.

Forgalmi változások:

  • általában Veszprémvarsány és Bakonyszentlászló között közlekednek pótlóbuszok 
  • a Győrből 6:19-kor elindult személyvonat helyett (39512) Veszprémvarsánytól Veszprémig közlekedik pótlóbusz - 1 órás késéssel
  • a Veszprémből 9:35-kor induló személyvonat (39527) helyett Veszprémvarsányig pótlóbusz közlekedik

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában