Fellebeztek

2023.11.16. 21:09

Tizenöt éves nevelt fiát molesztálta éveken keresztül egy veszprémi férfi - Győrben súlyosítanák az ítéletet

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a férfi büntetésének a súlyosítását indítványozza abban az ügyben, amelyben tizenöt éves nevelt fia volt az áldozat.

Simon Roberta

Illusztráció

Forrás: Schutterstock

A vádlott 2019 decemberben egy online társkereső oldalon megismerkedett a 2006 januárjában született sértettel. Bizalmába férkőzött, lelki támaszt és pénzügyi segítséget nyújtott neki. 2020 nyarán megismerkedett a fiú édesanyjával is, és élettársi kapcsolatot létesített vele, de csak azért, hogy kiskorúval még közelebbi kapcsolatba kerüljön. 
2020 novembertől családként együtt éltek egy veszprémi albérletben. 

A férfi a gyermeket az édesanyja ellen hangolta, ajándékokkal, fenyegetéssel egyre jobban befolyásolta. A vádlott miatt a fiú az édesanyjától, barátaitól is eltávolodott, minden szabadidejét a férfival töltötte. Ezt kihasználva 2020 decembertől 2021 áprilisig nevelt fiát rendszeresen szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette. 

Időközben a nővel az élettársi kapcsolatuk megromlott, rendszeresen veszekedtek, esetenként dulakodtak. Az édesanya észrevette, hogy az élettársa viselkedése túl mutat a szülő-gyerek viszonyon, de nem tett semmit, hogy a fiát megvédje, inkább elhanyagolta.

A Veszprémi Törvényszék a férfit szexuális erőszak és kényszerítés, valamint kiskorú veszélyeztetése miatt 9 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Míg a nőt kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre, amit 3 év próbaidőre felfüggesztette és pártfogó felügyeletet rendelt el. A férfit végleges hatállyal, a nőt 10 évre eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

Az ítélet ellen az ügyész a férfi terhére súlyosítás érdekében fellebbezett. Az anya ítélete első fokon jogerőre emelkedett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában