Több mint egymilliót csalt ki

2023.11.15. 10:03

Győri ítélet - Nem volt megelégedve a hivatali fizetésével, ezért csaláshoz folyamodott egy nő

Simon Roberta

Illusztráció

Forrás: Schutterstock

A Győri Ítélőtábla helybenhagyta annak az ügyintéző nőnek az ítéletét, aki a munkáltatójától több, mint egymillió forintot csalt ki.

A jogerős ítéleti szerint a vádlott 2018 májusától egy önkormányzatnál ügyintézőként dolgozott. 2019-ben úgy gondolta, hogy a munkaköri kötelességén túl elvégzett munkájáért többletjavadalmazás jár neki. A jegyző a kérését azonban elutasította. Ezt követően a nő élettársa egyéni vállalkozást alapított, fő tevékenységeként üzleti tanácsadás volt feltüntetve. 2019 augusztusától novemberéig hét tanácsadásról szóló számlát állítottak ki, amit a nő a munkahelyére bevitt. A kifizetéshez szükséges teljesítési igazolásokat pedig a polgármester aláírta. A számlák tényleges gazdasági tevékenységet nem tartalmaztak. Ennek ellenére az önkormányzat a számlák összegét, összesen 1.386.000 forintot a vádlott élettársa, mint egyéni vállalkozó részére kifizetett.

A Veszprémi Törvényszék a nőt folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználás vétsége miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyet 2 évi próbaidőre felfüggesztett. Kötelezték a vádlottat az okozott kár megfizetésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában