Bűnök sorozatban

2023.08.14. 17:05

Autós üldözés után ért véget az agresszív férfi feltételes szabadsága Győrben

A Győri Járási Ügyészség hat bűncselekmény miatt emelt vádat egy 29 éves, letartóztatott férfival szemben. Az elkövetőt korábban cserbenhagyás miatt ítélték felfüggesztett szabadságvesztésre és tiltották el a közúti járművezetéstől.

Simon Roberta

Illusztráció

Forrás: Pexels

A férfi tavaly nyáron ki akart békülni barátnőjével, de összevesztek az utcán. Késsel fenyegette a nőt, aki az autóban húzta meg magát. A vádlott mérgében a szélvédőnek dobta a kést, majd végigkarcolta a kocsi oldalát és horpadásig rúgta az ajtókat. Több mint 260 ezer forintos kárt okozott. 

Fél évvel később barátnőjével bántalmaztak egy férfit az utcán: egy másfél méteres vascsővel ütötték, rúgták és leköpték, mert a sértett elhagyta a nő lányát.

A vádlott egy hónap múlva bérbe vett egy autót, de nem vitte vissza határidőre, tovább használta. Idén márciusban Győrben veszélyes manővereket hajtott végre, hogy elmeneküljön a rendőrök elől, akik igazoltatni  akarták. Menekülése közben két autóst is közvetlen veszélybe sodort. Az autót aznap a tulajdonosa a rendőröktől sérült állapotban visszakapta. 

Az ügyészség rongálás, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, súlyos testi sértés kísérlete, jármű önkényes elvételének bűntette, eltiltás hatálya alatti vezetés és közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat. Barátnőjével szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete a vád.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában