Felfüggesztett fogház és pénzbüntetés

2023.06.29. 08:23

Fotózott és halálos balesetet okozott Kesztölcnél

Összesen 1 év 10 hónap, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett fogházbüntetésre és 800 ezer forint pénzbüntetésre, valamint 6 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte az Esztergomi Járásbíróság azt a nőt, aki vezetés közben fotókat készített és halálos balesetet okozott.

kisalfold.hu

A vizsgálat megállapította, hogy a biztonságos járművezetésre a nő csak részben alkalmas, mivel az észlelési, döntési és cselekvési képességei nem jók. Ennek ellenére tavaly március 29-én a 117-es számú főúton Kesztölc felől Esztergom irányába tartott autójával. A nő egy jobbra ívelő kanyar után fokozatosan áttért az ellentétes forgalmi sávba, mivel a kézben tartott mobiltelefonjával az úttest melletti környezetről fotókat készített. A szembejövő gépkocsi nem tudta elkerülni az ütközést, a kocsi a karambol következtében az út melletti árokba csapódott és felborult. A balesetben a vétlen személygépkocsi sofőrje a helyszínen elhunyt. A vádlott nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában