Éles traffipaxok

2022.07.28. 12:17

Gyorshajtókra vadásznak a rendőrök - mutatjuk, melyik megyei főúton söpör végig az ellenőrzés lavina - fotók

A Veszprém Megyei Rendőrkapitánysággal együttműködésben hat ponton ellenőrzik a gyorshajtókat a 82-es főúton csütörtökön.

Bella Violetta

Fotók: Huszár Gábor

A Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-kapitányság Lavina nevű akcióval kapcsolatban Perjámosy István rendőr alezredes elmondta, azért fontosak az ilyen összehangolt ellenőrzések, mert minden harmadik baleset gyorshajtásra vezethető vissza.

– Folyamatosan értékeljük a baleseti helyzeteket és azon dolgozunk, hogy a közlekedési morálra általánosan tudjunk hatni, ne csak egy-egy alkalommal dokumentáljuk a sebességtúllépéseket. Idén a 82-es 83-as főúton magas számban következtek be balesetek, ezért választottuk most a 82-est – közölte Perjámosy István.

Az alezredes elmondása szerint a cél a közlekedési morál javítása, nem az, hogy a minél több jogsértést dokumentáljanak. – A közlekedők jeleznek egymásnak, amikor járőrrel találkoznak és azon a ponton nagyjából betartják a sebességhatárokat, amiket előre és utána nem biztos. Most utazás közben több ellenőrzéssel találkozik a sofőr a járműben hagyott sebességmérő műszertől a klasszikus rendőri intézkedésig. Előfordulhat, hogy Zircig közlekedve ad abszurdum akár négy alkalommal is szankció kerül kiszabásra a jármű vezetőjével szemben.

Perjámosy István felhívta a figyelmet arra, hogy hőhullámok idején a reakció időnk is megnő, ezért talán még a sebességkorlátozás mértékénél lassabb közlekedés is indokolt lehet. Hasonló ellenőrzésekre a jövőben megyénk több főútvonalán is lehet számítani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában