Augusztusban kerül adásba

2022.07.29. 16:48

A mosonmagyaróvári tűzoltóságon járt a Magyar Televízió

A Magyar Televízió „Nyaralj itthon!” - turisztikai műsorában ismert emberek mutatják be Magyarország értékeit, rejtett kincseit.

Forrás: Katasztrófavédelem

A mosonmagyaróvári születésű Koller László  - művésznevén  MC Qka, az Animal Cannibals zenekar rappere - egy Mosonmagyaróváron tett séta és vízitúrázás mellett, a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltóságot is bemutatta a nézőknek.

A tűzoltó kiállításon keresztül a nézők bepillanthatnak a tűzoltók múltjába, láthatják a régi tűzoltásra használt eszközöket, egyenruhákat és kocsifecskendőket.  A turisztikai műsor készítői és a zenész, a múzeumban tett látogatás után, érdeklődve nézték meg a modern, napjainkban használt gépjárműfecskendőket és felszereléseket is.

A televíziós stábot Szilágyi János tűzoltó alezredes, kirendeltségvezető kalauzolta, és válaszolt kérdéseikre.  A rapper, Molnár Csilla műsorvezetővel együtt, egy rövid időre még tűzoltóvá is vált, hiszen felvették a tűzoltók védőruháját, csúszva érkeztek a szertárba, és kipróbáltak egy próbariasztást is.

A Mosonmagyaróvár értékeit, közöttük a tűzoltó kiállítást is bemutató epizód, az MTVA műsorán augusztus elején lesz látható. 

A mosonmagyaróvári tűzoltó kiállítás, több mint harminc éve mutatja be a múltbéli, értékes tűzoltó eszközöket, régi  kocsifecskendőket. A szünidő hátralévő részére hasznos programnak ajánljuk az arra kirándulóknak, de előzetes egyeztetés  szükséges a 96/215-633 telefonszámon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában