Kék hírek

2021.08.21. 11:31

Embercsempészt fogtak a rendőrök az M1-es autópályán

10 migránst akart a sofőr illegálisan Ausztriába juttatni.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztálya jelzése alapján Győr-Moson-Sopron megye térségében állítottak meg az egyenruhások egy személyautót, amelyben 10 migránst akart a sofőr illegálisan Ausztriába juttatni.

A szolgálatot teljesítő rendőrök az osztrák honosságú kocsit az M1-es autópálya 104-es kilométerszelvényében, Bőny külterületén ellenőrizték. A járművet egy bosnyák férfi vezette, abban 10 – magukat szír állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A sofőrt a rendőrök elfogták, majd – a migránsokkal együtt – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében az egyenruhások visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában