rongálás a vasútállomáson

2021.02.02. 08:40

Rajkán graffitiző fiatalokat fogott a biztonsági őr – fotó

A kerítésre festettek a fiatalok.

kisalfold.hu/police.hu

A rendőrség felvétele

A mosonmagyaróvári rendőrök befejezték egy 17 éves fiatalkorú, valamint egy 28 éves mosonmagyaróvári férfival szemben indult büntetőeljárás vizsgálatát – olvasható a rendőrség honlapján kedden.

A rendőrség felvétele

A nyomozás adatai szerint 2020. október 21-én 17 óra 38 perckor a rendőrségre a rajkai vasútállomásról tettek bejelentést, miszerint a forgalmi irodában három fiatalt tartanak vissza, akiket rongáláson tetten értek.

A helyszínre érkező rendőröknek az egyik biztonsági cég alkalmazottja elmondta, hogy szolgálati feladatainak ellátása során figyelt fel arra, hogy három ember – a vasútállomás úgynevezett rakodó területén – festékszóró palackokkal a kezében graffitit fest a kőkerítés belső falára. Az elkövetők kapucnit húztak a fejükre és sállal takarták el az arcukat. A biztonsági őr cselekményük közben megzavarta, tetten érte őket, majd mindhármukat a rendőrség kiérkezésig visszatartotta a vasútállomáson. A járőrök elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a fiatalokat, ahol kettejüket, egy 28 éves férfit, és egy 17 éves fiatalembert rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, míg harmadik társukat tanúként hallgatták ki.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság az ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtotta, és az iratokat a napokban az illetékes járási ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában