Az eset kapcsán többen is jelentkeztek hasonló történettel

2021.01.04. 12:35

Nappal, a nyílt utcán akartak elrabolni egy 15 éves lányt Feketeerdőn

Egy valószínűsíthető gyermekrablási kísérletről került fel bejegyzés a legnagyobb közösségi média felületére szombaton délután, amelyben egy feketeerdői család kért segítséget a Facebook felhasználóitól. Leírták, hogy 15 éves lányukat akarta betuszkolni egy ismeretlen férfi az autójába.

Munkatársunktól

Forrás: Illusztráció/Google térkép

A feketeerdői Forrai család bejegyzésében az olvasható, hogy a kislányuk szombaton a Dunakiliti felé tartó, 14.57-kor induló autóbuszra várt a megállóban. Ekkor egy fekete „családi” autó állt meg az út közepén, és a vezetője megkérdezte a lányt, hogy elviheti-e. A gyermek egyértelműen nemmel válaszolt, mire a sofőr kiszállt és megpróbálta betuszkolni őt az autóba.

Megijedt a dudálástól

Az arra járó autósok elkezdtek dudálni, bár azt nem lehet pontosan tudni, hogy a dulakodás miatt, vagy azért, mert az autó a forgalmi sáv közepén állt meg. Mindenesetre a dudálásoktól az ismeretlen megijedt, beszállt az autójába és elhajtott. A család azért osztotta meg a történetet a Facebookon, hogy megkérje a felhasználókat, hogy ha valaki az arra járók közül olvassa, jelentkezzen, mert szemtanúkra lenne szükségük. A család természetesen jelentette az esetet a hatóságoknak, először a körzeti megbízottat keresték fel, majd a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon tettek feljelentést.

Nem ez volt az egyetlen ilyen eset mostanában

A bejegyzést egy nap alatt több mint kétezren látták, a hozzászólások között pedig a család egy újabb hírt osztott meg a bejegyzést követőkkel. Abban azt írják, hogy egy hölgy privát üzenetben jelentkezett náluk, és azt állította, hogy az esetet megelőző napon Dunakilitiről egy ugyanolyan autóval az ő tíz- és tizenkét éves gyermekeit akarták elvinni, hasonló körülmények között. A gyermekeknek nem esett bajuk és haza tudtak menekülni.

Később a kommentelők a tizenöt éves lány lélekjelenlétét dicsérve vetették fel azon kérdéseket: hogy tudnak vigyázni a szülők gyermekeikre manapság, ha ez a jelenség valós, pontosabban ha tényleg gyermekrablási kísérlettel állunk szemben? Akad olyan felhasználó is, aki a család bejegyzését olvasva egy hét évvel korábbi történetet írt le. Ebben az olvasható, hogy egy lányt akkoriban Mosonmagyaróvár és Levél között akartak egy autóba tuszkolni.

Megkerestük a feketeerdői Forrai családot. Kérdésünkre elmondták, a 15 éves lányukat nagyon megviselte, ami történt. Fizikailag jól van a kislány, természetesen szülei folyamatosan vele vannak, és lelkileg támogatják őt. További nyilatkozatot a nyomozás függvényében ígértek.

Büntetőeljárás indult

A rendőrség az ügyben felmerült információk értékelését követően büntetőeljárást indított az elkövető kilétének megállapítása érdekében – tájékoztatta lapunkat a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség mindazon szemtanúk jelentkezését várja, akik az elkövető személyével vagy a cselekménnyel kapcsolatban releváns információval rendelkeznek! Jelentkezni személyesen a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon lehet, illetve névtelenségük megőrzése mellett hívják a telefontanú zöldszámát (06-80/555-111), vagy tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában