Bűnügy

2021.01.21. 14:48

Letartóztatásban maradhat a tatabányai buszmegállóban késelő fiú

A fiú még szeptemberben szúrta hason a sértettet.

Forrás: Ügyészség

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2020. szeptember 23-án délután Tatabánya egyik buszmegállójában kiabálni kezdett a sértettel, majd egy késsel, egy alkalommal hastájékon szúrta. A bántalmazás következtében a sértettnek hasi sérülése keletkezett, azonban a hasüregbe hatoló szúrás életveszélyes sérülést eredményezhetett volna.

Az alkalmi munkából élő, csavargó életmódot folytató gyanúsítottal szemben 2020. évben elkövetett testi sértés miatt még két büntetőeljárás van folyamatban, legutóbbi esetben a férfi Tatabánya egyik játszóterén a délutáni órákban combon és a vádlin szúrt meg egy másik sértettet.

Az ügyészség indítványával egyezően a járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását 2020. szeptember 25-én rendelte el.

Az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatásának további két hónappal történő meghosszabbítását, tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés, a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a kihallgatandó tanúkat jogellenesen befolyásolná.

Az ügyészi indítványról a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyiratok alapján fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában