Bérkérdés

2024.02.26. 18:39

Megtört a jég - Újabb ajánlattal állt elő az Audi vezetősége a bértárgyaláson

Folytatódtak hétfőn az Audi Hungaria és az AHFSZ közötti bértárgyalások.

Simon Roberta

Fotó: Kisalföld-archívum

A munkáltató és az érdekképviselet legutóbb nem mozdult el saját álláspontjától, viszont megtört a jég. A vállalat képviselői átadták új bérajánlatukat a szakszervezetnek, amiben kitértek az autóipar, így a munkatársak előtt álló nehézségekre is. Külön kiemelték, hogy a két éves bérmegállapodás olyan megoldást, lehetőséget biztosíthat, amely előremutató mind az Audi Hungaria, mind a munkavállalók számára. Céljuk a jövedelmek értékének megőrzése.

A négykarikás cég ajánlata tehát, hogy két éves bérmegállapodást kössön április 1-től, méghozzá három lépésben. Az első ütemben 6,5 százalékos alapbéremelést ajánlanak, majd 2025. április 1-től újabb 4 százalékkal emelnék munkatársaik alapbérét. A harmadik, 2 százalékos növekedésre 2025. október 1-től számíthatnának az Audi Hungaria dolgozói.

Az egyszeri kifizetést idén és jövőre is, júliusi kifizetéssel ígérik, melynek értéke bruttó 300.000 forint lenne évente. A Választható Béren Kívüli juttatás keretösszegén félmillió forintban határoznák meg 2025 és 2026-os évre is. A lojalitás bónuszt kiegészítenék a 31. és 32. évre vonatkozóan 43.500 forint/hóval.

Az AHFSZ bértárgyalási munkacsoportja a következő napokban értékeli az ajánlatot, várják a munkatársak véleményét, észrevételeit. A következő bértárgyalási fordulót március negyedikén tartják meg a felek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában