Kereskedelmi és Iparkamara

2023.11.24. 13:55

Védjegyet kaptak a vállalkozások - Százhét jelentkező nyerte el az elismerést Győr-Moson-Sopronban - fotók

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kilencedik alkalommal adta át a „Kamara által ajánlott vállalkozás” védjegyet.

Gyurina Zsolt

Védjegyet kaptak a legjobb vállalkozások a vármegyében – a képen Vágó Péter, a győri Szintetika Kft. ügyvezetője a tanúsítvánnyal a kamara vezetői társaságában. Fotók: Rákóczy Ádám

Az elismerésre a kamara tagjai pályázhatnak, azt minden évben meg kell újítani. Idén 107 vállalkozás nyerte el, vezetőiknek Pintér-Péntek Imre kiemelte, hogy minőséget, megbízhatóságot jelent az ajánlás, amelyet még soha nem kapott meg ennyi vállalkozás. Egyben biztatta arra a megjelent cégvezetőket, hogy bátran forduljanak a többi elismert vállalkozáshoz.

Molnár Albert, a projekt vezetője beszámolt a védjegy történetéről. Tavaly 83 vállalkozás kapott ajánlást. Elmondta, hogy évről évre egyre nehezebb feltételeket állítanak a jelentkezők elé, ezért is örömteli, hogy idén 28 új nyertes van. A pályázóknak ötlépcsős eljáráson kellett megfelelniük a díjért. Beszélt a védjegyesek klubjáról, törekvéseikről a klub szélesítésére.

A szakmai értékelőbizottság elnöke, Kapronczai Ferenc kifejtette, hogy a védjegy odaítélésénél többek között vizsgálták, hogy a pályázó figyel-e a fenntartható fejlődésre, mennyire etikus a cég, és hogy nem csak a profitmaximalizálás a célja. A pályázatok nagy része rendben volt, és örömükre még kiváló minősítést is ki tudtak osztani. Az idei év volt az első, amikor online is lehetett jelentkezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában