Vatam Hungária Kft.: „Visz tovább a lendület”

Épületgépészeti szaküzletének megnyitása volt az idei év legnagyobb dobása a Vatam Hungária Kft.-nél, ami új, kereskedelmi üzletágat is hozott a cégcsoportba. Az építőipari válság ellenére a cég jövő évi kapacitásának a felét már lekötötték.

Kisalföld.hu

Az (elsősorban ipari) épületgépészeti kivitelezéssel és üzemeltetéssel foglalkozó Vatam kft. a napokban nyitotta meg épületgépészeti szaküzletét a Szent Imre úton, ami nemcsak komoly előrelépést, hanem egy új üzletág megjelenését is jelentette a cég életében. Ezt a vásárlói igények hívták életre, a Vatam ugyanis évek óta foglalkozik klímaberendezések és -rendszerek, valamint alternatív fűtési-hűtési megoldások forgalmazásával és telepítésével, ezek iránt pedig egyre nagyobb a kereslet. A 150 négyzetméteres új üzletben a klímák és a hőszivattyúk mellett elérhetők a hozzájuk kapcsolódó segédanyagok és tisztítószerek is, míg az épületben a cég központi irodája kap helyet.  

A cégcsoportot így immár a kivitelezéssel foglalkozó Vatam Hungária Kft., az üzemeltetést és karbantartást végző Vatam Facility Kft., valamint a kereskedelmi profilú Klíma Generáció Kft. alkotja. Varga Tamás, a Vatam Hungária Kft. tulajdonosa szerint ez a több lábon állás a jelenlegi helyzetben, a nagy projektek lassulása és csökkenése idején is biztonságot nyújt.

Annak ellenére, hogy idén az egész építőipart komoly visszaesés sújtja, és számos beruházást leállítottak vagy elhalasztottak, Varga Tamás nem panaszkodik, mert – ahogy eddig is – cége gyorsan reagál a hasonló helyzetekre.

Varga Tamás

– Ez az erősségünk és az előnyünk a nagyobb cégekkel szemben: rugalmasak vagyunk, könnyen mozgatjuk a dolgozóinkat, gyorsan átcsoportosítjuk a munkaerőt az igényeknek megfelelően egy ilyen nehezebb időszakban, így maximálisan ki tudjuk szolgálni az új partnereinket is – mondja a 30 fős vállalkozás vezetője.

– Nemrég írtuk alá a szerződést egy, a jövő évben esedékes nagyobb ipari beruházásra, ami a 2024-es kapacitásunk közel a felét leköti. Jelenleg folyik a jövő évi üzleti tervünk összeállítása, amelyben a fókusz a kivitelezésen lesz. Azon dolgozunk, hogy kompenzálni tudjuk az idei bevételcsökkenést, és a szaküzletünk megismertetése, felfuttatása is a következő év feladata lesz – mondja a cégvezető.

Varga Tamás ennél is előbbre néz; tervben van egy háromszintes irodaház építése a győri ipari parkban, a hozzá tartozó raktárral és gyártócsarnokkal együtt; ez a tervek szerint az elkövetkezendő öt évben megvalósul.

– A kapacitásunk szerencsére folyamatosan nő, és idén létszámban is sikerült előrelépnünk: mind a menedzsment, mind a fizikai állomány bővült, a szaküzletünk megnyitásával pedig újabb három munkahelyet teremtettünk. Bízunk benne, hogy hamarosan véget ér a válság az építőiparban, addig is visz tovább a lendület! (x)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában