Vitte a bank a házukat, most már másokon segít a rábacsécsényi házaspár

Olvasóink támogatásával a Kisalföld alapítványa, a Jóakarat hídja sok-sok család életén könnyített már. Pappné Boráros Beatrix és férje, Papp József is rászorult alapítványunk pártfogására egykoron. A rábacsécsényi házaspárnak sikerült talpra állnia. Bár szerény anyagi körülmények között élnek, azóta folyamatosan segítenek a rászorulókon.

Szeghalmi Balázs

20210113 Rábacsécsény A rábacsécsényi házaspár segítséget kapott alapítványunktól, ma már ők segítenek másokon, Képen: Papp József és Papp Józsefné Beatrix, Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld

Forrás: Csapó Balázs

Fotó: Csapó Balázs

Szívműtét előtt

Pappék a svájcifrank-alapú hitel csapdájába estek, el kellett adniuk otthonukat, ezt követően költöztek Rábacsécsénybe. „Mi tudjuk, milyen havi 86 ezer forintból élni úgy, hogy 80 ezret alapból visz a bank. A karikagyűrűnket is eladtuk, hogy a felszínen maradjunk. Mióta rendeződött az életünk, jótékonysági akció­kat szervezünk a közösségi médiában.

Nem mi vásároljuk a játékokat, az élelmiszereket, klasszikus közvetítő szerep a miénk” – mondta el Pappné Boráros Beatrix, akire februárban szívműtét vár. „Ameddig fel nem gyógyulok, a férjem látja el a szolgálatunkat. Remélem, tavasszal én is újra segíthetek másokon” – tette hozzá bizakodva.

Beatrix és József otthona kisebb raktárként működik.

Lovas óráktól a javított bútorig

A rábacsécsényi házaspár vitt már kisteherautónyi játékot, édességet a győri gyermekotthonba, rendszeresen látogatják a Tét-Ürgehegyen élőket. Kapcsolati tőkéjüknek köszönhetően igyekeznek egyéni kívánságokat is teljesíteni. Intéztek lovasórát olyan kislánynak, akinek szülei nem tudták fizetni a foglalkozásokat, szereztek lucfenyőt olyan kisgyerekes családnak, akiknek nem futotta karácsonyfára tavaly. „Együtt díszítettük a fát, vadonatúj égősort is vittünk a fenyőhöz” – vette át a szót a férj.

Papp József gondos ezermesterként javítja a tárgyi adományokat. „Sok olyan bútort, háztartási eszközt kapunk, amelyeken csupán finomhangolás szükséges a használathoz. Gagyit, rossz terméket nem adunk senkinek. A gyerekeknek szánt ajándékokból sok érkezik. Érthetően a szegény sorsú kicsik boldogsága határtalan, amikor bontják a meglepetéseket” – hallottuk Józseftől.

Benzinpénz

A házaspár az adományok szállítását saját kocsival végzi. Aki támogatná őket benzinpénzzel, a következő számlaszámon teheti meg: 11773377-00195948.

Minden felajánlást gondosan ellenőriznek, József a bútorok többségét javítja, „felturbózza”, mielőtt átadják a rászorulónak. Fotók: Csapó Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában