Tekerj a Zöldbe!

2024.05.11. 07:31

Kerékpáros barangolás a Sokoró vidékén

Május 11-én a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az „Aktív Magyarország” program támogatásával a győri hobbikerékpárosok dombmenetbe kapcsolnak, hogy felfedezzék a Sokorói dombság két települését: Tényőt és Győrszemerét. A „Tekerj a Zöldbe!” túrasorozat részeként rendezett eseményre már várják a vállalkozó kedvű hobbikerékpárosok jelentkezését.

Kisalföld.hu

A túrát ezúttal is Tömböly Tamás, a Hobbikerékpárosok Országos Klubja elnöke vezeti. A bicajosok május 11-én reggel 8.45 és 9 óra között találkoznak a győri Dunakapu téren. (A város déli-nyugati oldala felől érkezőknek csatlakozási lehetőséget biztosítunk a Möbelix parkolójában 9 óra 15-és 9.30 között.

Győrszemere értékeinek felfedezése

A túrázók Ménfőcsanak irányába indulnak el, majd körülbelül 20 kilométer megtétele után érkeznek meg Győrszemere településre. Itt a Pedró Pékség jóvoltából ízletes, friss vargányás pogácsa várja a tízóraira éhes csapatot. Ezt követően Horváth Gyula szemerei polgármester mutatja be a település történelmét. Megtekintik a település két szakrális épületét, a Szent Lőrinc Vértanú katolikus és a református templomot. A túra innen Tényő irányában folytatódik.

Babakiállítás a tényői kultúrházban

Tényőn délután kettőre házias ebéd várja a kerekezőket, majd egy - a kirándulás csúcspontjának ígérkező - páratlan kiállítást tekintenek meg. Podmaniczky Miklósné, Marika néni több mint hatvan éve varrja, javítja és gyűjti a legkülönbözőbb játékbabákat. A 2500 darabból álló páratlan gyűjteménynek nemrégiben a tényői kultúrház adott otthont állandó kiállítás formájában. A bicajosoknak módjuk lesz megcsodálni a teljes kollekciót. A babakiállítás után hazaindulnak a túrázók, akikre Ménfőcsanakon egy fagylaltozás is vár még. A 60 kilométeresre tervezett kirándulásról várhatóan fél 5 körül érkeznek vissza Győrbe.

A túrán mindenki saját felelősségére vehet részt! A KRESZ szabályainak betartása kötelező. A túrán megfelelő műszaki állapotú kerékpárral lehet részt venni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában