Vitapódium

2024.04.19. 14:00

Oxfordi mintára vitatkoztak Sopronban

Varga Henrietta

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaság-tudományi Karának aulájában rendezték meg a III. Lámfalussy Vitapódiumot az Oxford-típusú vita szabályai szerint. A térségben szinte egyedülálló esemény idei tételmondata „A közösségi média segíti a széles körű tájékozódást” volt. A vitaestet 2022-ben hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az egyetem, és az első két rendezvény sikere után idén újra összemérhették a kar harmadéves hallgatói retorikai és szakmai felkészültségüket. 

A négyfős csapatok kísérletet tettek a hallgatóság meggyőzésére pró és kontra érvekkel, körbejárva a közösségi média által segített széles körű tájékozódás tételmondatát. A szabályok szerint csapatonként felváltva mindegyik szónoknak hét perce volt az érvek és a cáfolatok kifejtésére. Az ellenfél csapat tagjai helyükről felállva jelezhették, hogy kérdésük van, a szónok pedig dönthetett arról, hogy fogadja-e a kérdést vagy sem. A vita végén a közönség is tehetett fel kérdéseket, s arról is szavazhattak, hogy a csapatok közül melyik legyen a győztes. A vitaestet végül a pró oldalt képviselő csapat nyerte. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában