Örömhírek

2024.04.07. 13:25

Babyboom a bécsi Huszti családban: egy hét alatt négyen születtek

Az, hogy egy családban egy éven belül több gyermek is szülessen, nem szokatlan. De az, hogy egy hét leforgása alatt négy fiútestvér is apává válik, elég ritkán történik meg. Ráadásul esetünkben a négy Huszti fiú gyermekei ugyanabban a bécsi kórházban látták meg a napvilágot - írta a volksgruppen.orf.at.

Kisalföld.hu

Forrás: volksgruppen.orf.at

Idén a nagyhét igazi csodát tartogatott az immáron 34 éve Bécsbe költözött Huszti család életében. A 10 testvér közül ugyanis négy fiúnak – József (42), Dávid (41), Johannes (27), Immanuel (23) – szinte egy időben született meg a gyermeke. A gyermekáldás húsvét héten szerdán kezdődött, amikor megszületett Alexander, majd nagycsütörtökön jött a következő baba, ő az Akane Sára nevet kapta. Ez után nagyszombaton Elora, míg végül húsvét hétfőn a sort Mária Regina Bella zárta.

Míg hárman első alkalommal, addig Huszti Dávid – aki egyébként az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetségének újonnan megválasztott elnökségi tagja, a Kaláka Klub képviseletében –, már másodszorra lett édesapa. A szülések szerencsére kisebb komplikációktól eltekintve rendben zajlottak, így a családok hamar hazamehettek, és mára már mindannyian családi körben, otthon ismerkedhetnek egymással, és élvezhetik a családdá válás örömét. Ahogy Huszti Dávid fogalmazott, az anyák az igazi hősök ebben a húsvéti csodában: „Bátran szültek, és mindannyian jól vannak.“

Forrás: volksgruppen.orf.at

Azonban amellett, hogy ennyire rövid idő alatt születtek meg az unokatestvérek, van még egy különlegesség, ugyanis mindannyian ugyanabban a kórházban látták meg a napvilágot, és így voltak olyan napok, amikor közülük 3-3 kisbaba egyidőben is ott volt, így gyakorlatilag meg volt az első unokatestvér találkozás is.

A négy ifjú apuka, annak a tizenkét tagú Huszti családnak a tagja, akik 1990-ben költöztek Ausztriába. A hat fiú és négy lány közül József és Dávid még a budapesti születésű generációhoz tartozik, míg Johannes és Immanuel a bécsi generációt képviselik. A muzikális Huszti testvérek közül négyen a bécsi fiúkórusban szerepeltek, hárman pedig hivatásos zenészek lettek (cselló, hegedű, zongora, ének). A büszke Huszti nagyszülőknek, Huszti Józsefnek és Huszti Máriának húsvét óta pedig már 13 unokája van.

Forrás: volksgruppen.orf.at

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában