Hétvégi program

2024.04.20. 17:02

A Lenck-villában köszöntötték a tavaszt Sopronban - fotók

Második alkalommal rendezték meg a Soproni Múzeum és a Zöld Kezek Egyesület tavaszköszöntő, környezettudatos kerti programját szombaton.

Varga Henrietta

A környékbeli biogazdálkodást folytató termelők portékáival is megismerkedhettek a látogatók Fotó: Máthé Daniella

A Lenck-villa kertjében igazi vásári forgatag, izgalmas tavaszi programok, palántabörze, tanácsadás, kézműves termékek, valamint könyvvásár várta a kertbarátokat, természetkedvelőket. Az esemény egyik célja, hogy a védett természetvédelmi értékekre felhívják a figyelmet.

- A Soproni Múzeum számára fontos a környezettudatosság, így mostani rendezvényünkön is elsődleges szempont volt, hogy ilyen jellegű programokat szervezzünk.

A délután folyamán tapasztalt szakemberek és kertészek adtak hasznos növénynevelési és növényvédelmi tanácsokat, a résztvevők a tavaly átadott fűszerkertben megízlelhették a gyógy- és fűszernövények különleges zamatát, megismerkedhettek a környékbeli biogazdálkodást folytató gazdák és gazdasszonyok portékáival, valamint a gyerekek egy úgynevezett beporzó tanösvényen járhattak végig, és a játékos feladatoknak köszönhetően szülői segítséggel vagy önállóan fedezhették fel a villa kertjét - foglalta össze lapunknak a színes programok kínálatát Martos Virág, múzeumpedagógus.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában