Ismerjék meg Gelukot

2024.03.15. 07:03

Titokzatos kamion érkezett - Új lakókkal bővült a győri állatkert

Folyamatosan új jövevényekkel népesedik be a győri Xantus János Állatkert. Néhány napja egy titokzatos óriáskamion érkezett a parkba, sokáig csak találgatni lehetett, milyen vadállatot szállított.

Simon Roberta

Geluk Németországból érkezett a győri állatkertbe.

Az állatkert gondozói azonban nemrég lerántották a leplet, és elárulták látogatóiknak, hogy a két hím zsiráf mellé egy újabb érkezett, méghozzá Geluk. Az új csapattag egyenesen Németországból, a Zoo Saarbrückenből érkezett Győrbe. Sajnos egykori társa elpusztult, így egyedül boldogtalan volt, ezért egykori gondozói keresték a megoldást és végül városunkban találták meg.

– Miután Yaris, a bika zsiráf tavaly meghalt, Geluk most újra társai között élhet. A zsiráfok természetes életmódja a csoportban való élet. Tehát tudatosan úgy döntöttünk, hogy az állatot visszaintegráljuk egy csordába – írta a Zoo Saarbrücken.

Geluk Németországból érkezett a győri állatkertbe.

Társ nélkül az élet mit sem ér, ezzel így vannak a vadon élő állatok is, így hát új otthonába költözött Geluk a Veszélyeztetett Fajok Európai Programjával. Mivel szokja még az új helyét és ismerkedik a győri zsiráfokkal, így egy ideig nem látogatható. Azonban hamarosan a Xantus János Állatkert közönsége is megismerheti.

Más jövevények is gyarapítják a győri állatkertet, méghozzá a pápaszemes pingvinek családja örvendeztette meg nemrégiben az állatgondozókat. A még pihe-puha tollat viselő pingvinfiókák már ügyesen esznek kézből, de a tollváltás még odébb van, így nem úsznak együtt a többiekkel. Spooky, Speci, Csupi és Picur után újabb két csöppséggel bővült a pápaszemesek családja, akik három éve költöztek a győri állatkertbe. Láthatóan jól érzik magukat, főleg, ha a szerelmespárok évről évre tojást raknak a fészkükben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában