Kopogtat a tavasz

2024.02.24. 17:53

Videm téltemetés Győrzámolyon - Kiszebábot égettek, megmártóztak a hideg Mosoni-Dunában - videó, fotók

A szombati mulatság során jelmezes forgatag sétált le a Mosoni-Duna partjára, ahol jót mulatott a vidám előadókon, majd a legbátrabbak a habok közé vetették magukat és kiszebábot is égettek.

Dániel Viktória

Február végén - A legbátrabbak úsztak kicsit a Mosoni-Dunában Győrzámolynál. Fotók: Nagy Gábor

Kereplők csattogása, dobok dörömbölése, furulyák trillázása, és a konyhai fazekak csörömpölése verte fel a kutyák ebéd utáni álmát.

Az ebek döbbeneté csak tovább fokozta, mikor a kapujuk előtt kalózok, unikornisok csontvázak, valamint Micimackó és barátai vonultak el vidám hangzavar közepette. A csapat élén egy takarosan felöltöztetett, de csinosnak egyáltalán nem nevezhető hölgye vittek, hogy az út végén megégessék. Győrzámolyon harmadik alkalommal űzték el közösen a telet.

- Három éve rendeztük meg az első télűzést hagyomány teremtő szándékkal - mondta el Pulai Nikoletta polgármester  -  A visszajelzések már az első évben is nagyon pozítvak voltak, így folytattuk. Most már a környező településekről is érkeznek résztvevők. A fürdéshez a Szigligeti csobbanás adta az ihletet. Az első alkalommal még csak néhány fürdőzőnk volt. Idén már huszonhárman mártóztak meg.

A hideg csobbanás jótékony hatásait többségében urak szerették volna megtapasztalni, de az indulók közt volt néhány tüzes hölgy is. A rövid, ám annál intenzívebb úszás után először a lelküket melengethették meg a részvevők, néhány kupica víz tiszta gyümölcslével. Aki pedig ez után is fázott, azt a helyszíni mobil szaunát is igénybe vehette. A hangulat nem maradt sokáig fagyos és a kis fa építmény teraszán hamar jó hangulatú beszélgetés bontakozott ki.

A kiszebábunak is alágyújtottak. Szoknyájának redőiben sokasodtak azok a cetlik, melyekre a résztvevők felírták negatív érzéseket élményeket vagy dolgokat amelyektől szerettek volna megszabadulni. Az égő bábúból felszálló pernyét a szél felkapta és az ég felé repítette, hogy a téllel együtt a rossz dolgoknak is végleg búcsút inthessenek a Győrzámolyi tél űzőn.

A kiszebáb hamvainak körbe táncolása után mindenki örömmel lakmározott a szervezők hozta fánkokból és kóstolta meg a meleg teát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában