Új premier a győri színházban

2024.02.07. 15:07

Ezt mi is meglestük! Konzolos játékba teleportálják a győri színészeket - fotók

Eternal Games - A végtelen játékai címmel mutatja be Móczár Bence legújabb kortárs ifjúsági előadását a Győri Nemzeti Színház, Hedry Mária Virtuália című műve alapján. A darabot a Kisfaludy teremben állítják színpadra, melynek premierje szombaton lesz. Győri főhőseink egyszer csak a virtuális tér útvesztőjébe kerülnek, ahonnan meg kell találniuk a visszautat a valóságba.

Kisalföld.hu

Fiatal hőseink egy új, ismeretlen és izgalmas világba lépnek át, csak úgy mint a jól ismert retro Jumanji játékban. Ott voltunk a győri előadás főpróbáján. Fotó: Rákóczy Ádám

A fiatal író-rendező egy aktuális témán keresztül szólítja meg a fiatal generációt: az elektronikus eszközök mindennapi használata és ennek hatásai a gondolkodásra, valamint a fizikai egészségre. A főhősök Julcsi és Marci, két fiatal, Győrben az Epres utcában élnek.

Julcsi készül a közelgő felvételijére, a város egyik legerősebb gimnáziumában. Közeben Marci játszik a konzolján, egész nap. Igaz, a családjukban sincs minden rendben, talán ezért is kérte meg  a gyerekek édesanyja Ilma mamát, hogy vigyázzon a gyerekekre míg távol van.

Elkezdődik a mesélés és a történet egészen furcsa fordulatot vesz. Fiatal hőseink egy új, ismeretlen és izgalmas világba lépnek át, csak úgy mint a jól ismert retro Jumanji játékban. Julcsi és Marci útját szamuráj harcosok, névtelen katonák és boszorkányok keresztezik, hogy a Végtelenség Birodalmát uraló királynőhöz érve elváljon, vajon vissza tudnak-e térni a valóságba? Útjukat végigkísérhetjük a győri ifjúsági előadása során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában