5. rész

2024.01.12. 10:31

Ponty, kecsege vagy pisztráng? – Fotókon mutatjuk Győr-Moson-Sopron legszebb, tavaly fogott halait

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége nemrég játékot hirdetett a horgászoknak. A legszebb fogásokat fotókon várják, három szerencsés pecás 2024-re szóló, éves területi jegyet nyerhet a vármegye folyóvizeire.

Ollári Gergely

A játék 2024. január 20. -ig tart. Folyamatosan érkeztek a legszebb halak a szövetséghez, ma ismét nem mindennapi fogásokat mutatunk meg Olvasóinknak.

1. Szalai Patrik Gergő a Dunán fogott ebben az évben egy egy kilogrammos szivárványos pisztrángot. A különleges halat feeder technikával fogta ki, felszerelése 0.22mm-es monofil főzsinór, 0.16mm-es monofil előke, 10-es horog volt. A fogáshoz csontit használt.

 

2. „Őszi márnázás közben, Véneknél jött ez a hal” – írja Bóna Gábor, aki egy körülbelül 20 centiméteres kecsegét fogott, feederes szerelékkel, 12-es horoggal. A csalija csonti volt.

 

3. „A Hanság-főcsatornán kifogott ponty súlya 17,35 kg és faroktőig 84 cm volt. Ezt követően a horgászat is pörgősebbé vált, a nagy pontyot követte még több darab társa is, öt és nyolc kilogramm közötti súlytartományban –írta Bujtás Géza. Gratulálunk neki is a szép fogáshoz!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában