Mulatság

2024.01.14. 09:52

Borok, dallamok és finomságok - Friss Jazz Ünnep Győrújbaráton - fotók

Ha szépen fénylik Vince, megtelik borral a pince - tartják a régi mondást a Pannonhalmi Borvidék pincéiben is. Egy héttel a jeles nap előtt Győrújbaráton a Művelődési Ház Nagytermében gyűltek össze a térség borászai, hogy legkiválóbb három tételüket megmutassák a borkóstoló közönségének.

Barki Andrea

14 pincészet, 42 kóstolható borral érkezett, melyek többsége 2023-as újbor. A Friss Jazz Ünnep első rendezvényén is a friss, helyi értékek ápolását és széles körben való bemutatását tűzte ki fő célként még 2018-ban. Az évente egyre népszerűbb eseményt a Covid időszakban nem rendezték meg, 2024-ben viszont újra várta a minőségi borok kedvelőit. A kulturált borfogyasztáshoz címeres üvegpohárral kedveskedtek a szervezők, amit akár emlékként haza is vihettek a vendégek letétdíj ellenében.

A különleges borok mellett a színpadi program is változatos stílusokat kínált. A pop és latin közkedvelt dallamok mellett a swing és a jazz stílus elismert hazai képviselői is felléptek, zárásként pedig bakelit lemezekről szólt a talp alá való. A borok és a zene mellett a gasztronómia finomságai sem hiányozhattak a kínálatból. A belépőjegy megváltásával egy sajtválogatást is elfogyaszthattak a vendégek a Tebike Sajtműhely különlegességeiből. A koncertek között pedig ínycsiklandó főétellel és desszerttel készült a szintén győrújbaráti Horváth Csaba mesterszakács. A közönség szavazata alapján kiválasztották az idei Friss Jazz Ünnep legjobb borát, mely egyben elnyerte Győrújbarát Község bora kitüntető címet is 2024-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában