A közönséget ünneplik

2024.01.14. 11:37

30 éve zenélnek - Születésnapi koncertet adott St. Martin Győrben - fotók

Születésnapi koncertet adott szombaton este St. Martin zeneszerző, zenész, előadóművész, szaxofon- és pánsípművész a győri iparkamara székházában.

Barki Andrea

Fotó: Nagy Gábor

Mit jelez a harmincas szám?– kérdeztük a művészt.

– Zenekarommal 1993 nyara óta koncerteztünk, az első lemezünket pedig 1994-ben adták ki. Szinte egész héten kluboztunk, a hét végén pedig vidéken adtunk koncerteket. Nagyon intenzíven tudtunk a közönség elé lépni, ami nekünk nagyon jó érzés volt másrészt egyre többen ismertek meg bennünket. Sokan azt hitték, hogy St. Martin egy szaxofonos produkció, pedig már a kezdetekben is zenekarral léptem fel: két gitárral, billentyűvel, dobbal, énekessel. A kiadó is St. Martin és zenekarával kötött szerződést. Gyakorlatilag a mai napig háromszor cserélődött a zenekarom. Azt gondolom, hogy ez harminc év alatt ez nagyon jó arány. A kollégákkal nagyon jól együtt tudtunk dolgozni.

Amikor elkezdtük, az instrumentális zene még gyerekcipőben járt nálunk, a közönség először nem tudta hova tenni. Sok munkába került, amíg megismerték. Nagyon hittem abban, hogy ahol a Kodály és Bartók módszer megszületett és azzal tanítanak, ahonnan a módszer az egész világon elterjedt, kíváncsiak lesznek az instrumentális zenére. Hittem abban, hogy úgy kell interpretálni, hogy elérje a közönséget. Nagyon bízom abban, hogy ezt évről évre meg tudtam újítani, hiszen ez minden zenész számára nagyon fontos. Úgy érzem, hogy ez idő alatt az én szűrőmön keresztül nagyon sokféle zenével meg tudtam ismertetni a közönséget – válaszolta St. Martin.

A harmincadik évforduló kapcsán országos koncertsorozatot tervez a zenész, amelynek nyitó eseménye a szombati győri volt. – Szülinap ide vagy oda, nem magamat, hanem a közönséget ünnepelem, mert harminc éve követnek, szeretnek. Ezért a régi számokból is válogattam az előadáson, de szeretettem volna a megújult St. Martin muzsikát is megmutatni – mondta el portálunknak a művész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában