Erőt adnak

2023.12.10. 07:07

Remek kezdeményezés! A TikTokon támogat és érzékenyít a soproni közösség

Pap Noémi AuTitánok néven a TikTokon hozta létre azt a támogatói közösséget, amelynek célja rendkívül sokrétű. Elsődleges feladatuknak érzik az autizmussal kapcsolatos ismeretátadást, a segítségnyújtást, valamint az érzékenyítést is.

Varga Henrietta

Pap Noémi, az AuTitánok megálmodója több száz embert szólít meg hétről hétre a TikTokon. Fotó: Szalay Károly

Noémi, ennek a kis közösségnek a megálmodója maga is érintett szülő. Gyermeke, Olivér 11 éves és diagnosztizáltan Asperger-szindrómás autista, idén kezdte a felső tagozatot Sopronban. Osztályfőnöke már az első iskolahéten felkérte az anyukát, hogy az osztálytársaknak, illetve a tanároknak tartson előadást az autizmusról, amely olyannyira jól sikerült, hogy született belőle egy Facebook-poszt is, amely nagyon rövid idő alatt több mint 100 megosztást kapott. Tulajdonképpen ez indította útjára az AuTitánok TikTok-oldalt.

– Az út kezdetén az volt a szándékom, hogy olyan történeteket osztok meg a hétköznapjainkból, amelyekről sok érintett szülő azt hiszi, hogy azok kizárólag csak az ő családjukban történhetnek meg, csak ők lehetnek ilyen helyzetben. Tudtam, hogy az elmúlt tíz évben átélt tapasztalatoknak köszönhetően a szülők napjait jobbá tehetem, ha megosztom a történeteinket – mesélt a kezdetekről. – Amikor az első videó felkerült, rengeteg visszajelzést kaptam, amelyek között volt pozitív, negatív és jó szándékú visszajelzés is. Sok igazság volt abban, amit ott elmondtak, hiszen iskolapedagógusként és érintett szülőként én nem érzékenyíthetek, ehhez mindenképpen gyógypedagógusi végzettség kell. Ekkor kerestem fel Németh-Kiss Anita gyógypedagógust, aki szerencsére felkarolta a kezdeményezést, azonos vállalás elindításán gondolkodott ő is – tette hozzá.

Pap Noémi, az AuTitánok megálmodója több száz embert szólít meg hétről hétre a TikTokon. Fotó: Szalay Károly

– Azért csatlakoztam, mert gyógypedagógusként látom, hogy a szülők sokszor elveszettek, még úgy is, ha megfelelő támogatást kapnak. Fontos, hogy minden érintett birtokában ott legyen az a tudás, amivel a gyermekét segítheti. Noémi hihetetlen szenvedéllyel végzi a munkát, én pedig mindenképpen szerettem volna őt támogatni ebben, a tizenhárom éves szakmai tapasztalatommal és tudásommal hozzájárulva – tette hozzá Németh-Kiss Anita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában