Szünidei kikapcsolódás kölcsönbe

2023.10.30. 13:26

Társaskamra Komáromban – Új és hiánypótló szolgáltatás nyílik a tartalmas időtöltésre

Az őszi szünet első napján nyit a Társaskamra Komáromban, ami tulajdonképpen egy társasjáték-kölcsönző. A kínálatban már most több mint 160 szórakoztató, fejlesztő játék található, Szelecz-Fellner Ildikóék azonban a jövőben, az igényfelmérést követően bővítik majd az elvihető társasok számát.

Szinak Evelyn

Szelecz-Fellner Ildikó egy szülői értekezlet után döntött úgy, hogy társasjáték-kölcsönzőt nyit. A jelenleg rendelkezésre álló készletet idővel bővíteni is tervezi Ildikó. Fotó: Szinak Evelyn

Hogy kik állnak a Társaskamra Komárom mögött? Erre a kérdésre így válaszolnak közösségi oldalukon: 4 lelkes játéktesztelő gyermek, 1 támogató édesapa, férj és 1 megszállott játékgyűjtő édesanya, feleség. 

„Szeptemberben egy szülői értekezleten tudtuk meg az óvónőktől, hogy a gyerekek nem tudnak társasozni, az én kisfiamon kívül senki nem tudott dobókockával dobni. Ekkor merült fel a Társaskamra létrehozásának ötlete. Nálunk nem telt el úgy ünnep, de néha hétköznap sem, hogy ne kaptak volna valamilyen új, izgalmas játékot a gyerekek. Igyekeztünk olyan termékeket vásárolni, amik remek kikapcsolódást nyújtanak számukra ebben a felgyorsult világban. Észrevettük, hogy a digitális eszközök túl korai, illetve túlzott használata negatív hatással van a családunkra, motiválatlanná és ingerlékenyebbé váltunk. Nemcsak a gyerekek, de mi, szülők is! Erre próbáltunk keresni több megoldást, az elektronikai eszközök használatát mérsékeltük, minimalizáltuk. Eleinte nehezebben találtuk fel magunkat, de ez hamar megváltozott, és előkerültek a könyvek, a bakelitlemezek, a diafilmek, a kártyák és a társasjátékok. A házunk és a kamránk megtelt jobbnál jobb fejlesztő, szórakoztató játékkal. Végül arra jutottunk, hogy szeretnénk, ha ezt a gyűjteményt nemcsak mi, hanem a tágabb környezetünkben élők is élvezhetnék. A gondolatmenetet tettek követték és így kezdtük el kialakítani a Társaskamrát” – tudtam meg az ötletgazdától, Szelecz-Fellner Ildikótól. 

Az összegyűjtött játékok száma már most meghaladja a 160-at. A társasokat témák szerint csoportosították, azokat letéti és bérleti díj fejében egy hétre lehet majd kikölcsönözni. Az új és hiánypótló szolgáltatás Facebook-oldallal is rendelkezik, az ide feltöltött képek alatt rövid leírások találhatóak az egyes játékokról, melyek zöme családi jellegű, de 2 és 116 éves kor között bátran játszható. 

„Természetesen az igényeknek megfelelően bővítjük majd a kínálatot” – emelte ki Ildikó, aki hozzátette, az őszi szünet első napján szeretnék szélesre tárni a Társaskamra kapuit, hogy a szünet minden napján jó játékokkal lássák el a családokat. 

A Társaskamra a szőnyi városrészben, a Petőfi Sándor Művelődési Házzal szemben, a Petőfi utca 6. szám alatt (korábban húsbolt) található, a nyitvatartásról bővebben informálódni a Társaskamra közösségi oldalán lehet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában