kisalfold.hu videó

2023.10.08. 15:22

Ötödször rajtolt a Tüdőlebeny futóverseny Lébényben - fotók, videó

Ötödször szervezték meg a Tüdőlebeny elnevezésű futóversenyt vasárnap: több távon is indulhattak a mozogni vágyók.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A lébényi templom mellett várták a futóversenyre regisztrálókat vasárnap reggel. A helyi önkormányzat immár ötödször hirdette meg a megmérettetést Tüdőlebeny címmel. 11 órától a gyermekfutamok startoltak el: 125 méteren 4 éves korig, 500 méteren 5–8 éves korig lehetett indulni. Sok apróság tette meg a távot, az első futamot főként szülői bátorítással.

Fél 12-kor a 2 kilométeres futam rajtolt a 9–12 éveseknek, majd az 5 és 10 kilométeres futamokon indulhattak a mozogni vágyók.

– A Tüdőlebeny ötlete onnan jött, hogy egyre többen futnak a településünkön. Felismertük, hogy igény lenne egy ilyen versenyre. Nem kell sem élsportolónak lenni, de nem kell hozzá magasabb edzettségi szint sem, hogy egy ilyen megmérettetésen valaki elinduljon – hangsúlyozta korábban érdeklődésünkre Kovács Gábor lébényi polgármester. Profi stábot is bevontak a szervezésbe, és a hivatal munkatársai is kivették részüket a munkából.

Árendás Anikó kulturális referens, műsorvezető kiemelte: 

Gyermekeknél a cél, hogy kipróbálják magukat és jól érezzék magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában