Páratlan páros

2023.10.29. 07:20

Könyv a világjáró győri kutyáról - Roxy tíz éve került a menhelyről szerető családjához - videó, fotók

Roxy kutyát és gazdáját, Szórády Józsefet a Dráma a Szalonban kapcsán ismerhették meg sokan, ugyanis az ő történetüket állította színpadra legutóbb három rendező. Mivel Roxy kereken tíz éve költözött a győri menhelyről szerető családjához, az évfordulót 500 oldalas könyvvel ünnepli a páratlan páros.

Szeghalmi Balázs

Roxy kutya szerető családjával hazánkban és külföldön is rengeteg szép helyen járt már.

Motiváció írás közben

Roxy és gazdája volt a Győri Könyvszalon hagyományos drámaversenyének legutóbbi főszereplője két éve, s akkor minden túlzás nélkül meghódították a közönség szívét a színházban. A megható történeten – amely nagyon szomorúan kezdődik – több éven át dolgozott Szórády József, s az motiválta írás közben, hogy megmutassa, miként válhat családtaggá egy szőrös négylábú.

Mindennap figyelni négylábú társunkra

„Sok fejezet szól a közös túráinkról, kalandozásainkról. Akik be szeretnék barangolni az Országos Kéktúrát, imádják a Bakonyt, nyitottak az aktív kikapcsolódásra, rengeteg gyö­­nyörű helyet fedezhetnek fel a közös élményeink évén. Titkon bízom azonban abban is, hogy olyanok szintén érdeklődnek majd a könyv iránt, akik épp otthonukba készülnek fogadni az ember legjobb barátját.

Reményeim szerint sok hasznos tanáccsal tudjuk segíteni őket abban, hogy valóban nagybetűs, igazi családtaggá válhasson a választott négylábú társuk. Nem hiszem egyébként, hogy lenne tökéletes kutyaélet vagy hibátlan kapcsolat az állatunkkal. Nekem is akadnak bakijaim, amikor félreértek például valamit Roxy üzeneteiben. Abban ugyanakkor biztos vagyok, hogy ha folyamatosan szeretettel közelítünk a kutya felé, mindennap figyelünk rá, akkor ezt a gondoskodást hatványozottan képesek meghálálni a szőrgombócok” – mondta Szórády József.

Befogadta Roxyt a baráti társaság

Roxy gazdája kiemelte: nem tudja eléggé megköszönni a baráti társaságának, hogy tíz éve kétségek nélkül, azonnal befogadták a túrázó közösségükbe Roxyt. Szórády Józseffel a kutyanevelés szépségeiről, nehézségéiről egyaránt szóló, több mint fél­órás beszélgetésünket a kisalfold.hu-n hallgathatják meg.

Fontos üzenet

„A menhelyről a világot jelentő deszkákig” című kötet kapcsán Tornóczky Anita, az Országos Állatvédőrség Alapítvány vezetője úgy fogalmazott, hogy „a kedves olvasmány fontos üzenetet hordoz: a mentett, nem kölyök, nem fajtatiszta kutyából is lehet a legtökéletesebb társ”.

Jahoda Maja, a Győri Állatmenhelyet üzemeltető Emberek az Állatokért Alapítvány kuratóriumának elnöke pedig minden hozzájuk kerülő árva kutyának és cicának olyan szeretetteljes jövőt kíván, mint amilyenben Roxynak része van.

Szórády József és Roxy kutya hazánk legszebb természeti tájait közösen barangolta be. Ez a felvétel a Bakonyban készült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában