Mulatság

2023.09.24. 12:05

Szüreti fesztivállal ünnepeltek Fertőszentmiklóson - videó, fotók

Szüreti fesztivált tartottak szombaton Fertőszentmiklóson, ahol a finom ételek és italok mellett izgalmas programok várták az érdeklődőket.

Papp Fanni

Kóstolásra is nyílt lehetőség a fertőszentmiklósi szüreti napon. Fotók: Szalay Károly

A fertőszentmiklósi Szüreti fesztivál az esős időjárás ellenére nagy népszerűségnek örvendett mind a kicsik, mind a nagyok körében. A szüreti napok alkalmával megnyitották a fertőszentmiklósi Horváth Áron festménykiállítását. A Vidék Minősége Alpokalja–Fertő-táj védjegyes festőt az érintetlen Hanság látképe inspirálja, de a Fertő-táj szintén elvarázsolja.

- Kezdetben főleg a Hanságban kerestem a pompázatos tájakat, rengeteg minden megfogott. A Fertő környéke ugyan érintettebb, hiszen sok település egymásra épült, mégis elkezdtem körbejárni és felfedezni. Itt is vannak zegzugos, vadregényes látnivalók, amik ámulatba ejtenek – árulta el korábban Horváth Áron, aki a technikákat és az alkotás fortélyait autodidakta módon sajátította el. Főleg olajfestékkel és pasztellkrétával készíti alkotásait, ritkább esetben pedig szénkrétával.

A fesztivál színpadára lépett az Agyagosszergényi Kiss István Néptáncegyüttes és a Fertőszentmiklósért Egyesület Férfi Dalköre, de koncertet adott Léhárt Míra és Polgár Patrik. Az est végül utcabállal zárult, ahol a zenét a Showtime Bulizenekar biztosította. A színpadi produkciók mellett a szüreti napokra kilátogatók kikapcsolódhattak a borutcában, de volt lángos és kisvonatozás is.

A Szabadidőközpont és Könyvtár belső udvarán alakítottak ki egy gyermekszigetet is, ahol a szórakozást a Nyuszimuri biztosította. A kicsiket és nagyokat egyaránt várták a gyermekszigeten, ahol volt kézműveskedés, arcfestés és ügyességi játékok, de kedveskedtek olyan új élményekkel is a Festőkuckóban, mint az élményfestés őszi falevelek segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában