Könyvbemutató vasárnap

2023.09.19. 20:26

Nemeskér - Egy kis falu gazdag története

Nemeskér Háborúk – Katonák címmel a közelmúltban látott napvilágot egy gazdagon illusztrált helytörténeti kiadvány. A könyv bemutatója vasárnap lesz a település kultúrházában.

Kisalföld.hu

Könyvbemutatóra várja az érdeklődőket szeptember 24-én 14 órakor a nemeskéri kultúrházba a település képviselő-testülete és a Nemeskérért Alapítvány. Rendhagyó módon ezen a napon két helytörténeti könyvet is ünnepelnek. Az egyik, a 2020-ban kinyomtatott, de a Covid-járvány miatt csak szűk körben bemutatott Nemeskér a csizmadiafalu című kiadvány. A másik, a 2023-ban elkészült, a községet érintő hadi eseményeket és főként a két nagy háború nemeskéri résztvevőit bemutató Nemeskér Háborúk – Katonák című könyv. Mindkét helytörténeti kiadványt a nemeskéri születésű Tompáné Simon Sarolta írta, szerkesztette és gyűjtötte hozzá a képeket.

A három helytörténeti kiadvány.

Tompáné Simon Sarolta férjével, a völcseji születésű Tompa Lajossal összedolgozva már négy helytörténeti munkát állított össze. Az első a 2017-ben napvilágot látott Nemeskér múltidéző képeskönyve,  2019-ben pedig Völcsej képeskönyve címmel jelent meg munkájuk. Mind a négy könyv több száz képet, dokumentumot tartalmaz, ami két évtizedes gyűjtőmunka eredménye. A legújabb kötet köszöntőjében úgy fogalmaz, amikor elkezdte kutatni szülőfaluja, Nemeskér múltját, maga sem gondolta volna, hogy ilyen gazdag története lehet egy ilyen kicsinyke falunak. Most pedig immár a harmadik helytörténeti kiadványt állította össze szeretett falujáról.

Az ünnepségen közreműködik a Nemeskéri Daloskör és a Fit Világ SE légtáncosai. A bemutató előtt megkoszorúzzák a Hősök emlékhelyét a falu Főterén. Joóné Nagy Csilla polgármester és könyvek szerzője vár minden helybélit, elszármazottat és a község iránt barátságot érző érdeklődőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában