Virágos Sopronért

2023.09.14. 18:23

Kihirdették a környezetszépítő verseny győzteseit Sopronban - fotók

Kiosztották a közel 15 éves múltra visszatekintő Virágos Sopronért Környezetszépítő Verseny idei díjait csütörtökön délután.

Varga Henrietta

Az ünnepélyes átadásra a Polgármesteri Hivatal Dísztermében került sor, ahol az idén az emléklapok mellett posztumusz díjat is adtak át, a közelmúltban elhunyt Szigeti Sándor családjának. A hagyományoktól eltérően egy kategóriában két harmadik helyezettet is hirdettek, megosztva a helyezést.  A versenyzők most is intézmények, lakóközösségek, vállalkozások, családi házak valamint balkon, erkély, terasz kategóriákban jelentkezhettek. Az egybegyűlteket Mágel Ágost önkormányzati képviselő valamint Farkas Ciprián, polgármester köszöntötte.

Örömmel tapasztaljuk, hogy minden évben megközelítőleg 50-en pályáznak, ami azt jelenti, hogy sokan akarnak tenni a virágos Sopronért. Évről-évre résztvevői a megmérettetésnek a környék óvodái, intézményei is, amelyek tevékenysége e tekintetben is fontos, hiszen a nevelésnek ez is egy része

- mondta Mágel Ágost.

Farkas Ciprián beszédében hangsúlyozta, hogy dicséretet és köszönetet érdemel minden olyan helybéli, aki a polgári hagyományok alapján igényességével, szépérzékével hozzájárul Sopron virágos és üde látványának megteremtéséhez.

Mogyorósi Rita a családi házak kategóriában ért el első helyezést, városszerte ismert, csodaszép kertjével. Elmondta, hogy nagyon boldog, hogy megkaphatta ezt a díjat, számára a kert hatalmas örömet, igazi kikapcsolódást jelent. Hozzátette, hogy rendkívül büszke arra is, hogy "tanítványa", aki egyben a szomszédja, harmadik helyezett lett ugyan ezen kategóriában.

A 85 éves Horváth Sándor kiskertjét a balkon, erkély, terasz kategóriában ítélte a legjobbnak a zsűri. És hogy mit jelent számára a megtisztelő elismerés? - Amíg a Jóisten éltet, addig a közösség érdekében tevékenykedem. A Biblia is azt mondja: "Munkálkodjatok egymás és a város jólétén" és én ezt teszem - válaszolta.

A díjazottak

Intézmények
I. helyezett: Soproni Szent Margit Római Katolikus Plébánia 
II. helyezett: IKVA Idősek Otthona 
III. helyezett: Bánfalvi Óvoda

Lakóközösségek
I. helyezett: Decsi Gábor, Horváth Katalin 
II. helyezett: Dr. Dobos Józsefné 
III. helyezett: Varga Antal

Családi házak
I. helyezett: Mogyorosi Rita
II. helyezett: Kecskés Katalin
III. helyezett: Fodorné Dr. Pongrácz Vanda
III. helyezett: Balázs Endre

Balkon, erkély, terasz
I. helyezett: Horváth Sándor
II. helyezett: Oltárczi Ferenc
III. helyezett: Horváth Mária
IV. helyezett: Bikali Tamás

Vállalkozások
I. helyezett: Szigeti Sándor (posztumusz díj)
II. helyezett: Szalai András 
III. helyezett: Tabajdi Dental Stúdió

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában