Élményekben gazdagon

2023.09.26. 10:59

Keszthelyen kirándult a Petőházi Nefelejcs Nyugdíjas Egyesület

A Petőházi Nefelejcs Nyugdíjas Egyesület szeptember 15-én Keszthelyre kirándult. A programok között szerepelt a sétahajózás és öt múzeum megtekintése.

Kisalföld.hu

Fotó: Petőházi Nefelejcs Nyugdíjas Egyesület

Sümegen a balatoni túra első állomása a móló volt, ahol a program egy órányi sétahajózás volt a Hableánnyal. A Balaton történetéről több nyelven is hallhatott idegenvezetést az utazóközönség. Visszatérve a hajóállomásra buszra szálltak, az ebédet követően elindultak a sétálóutcán, ahol az első múzeumban a Csigaparlament volt látható. 

A világon egyedülálló 7,5 méter hosszú óriásmakett, amelyet Miskei Ilona készítette, aki 1920-ban született, és 1975-től 14 éven át 4.5 millió pannon-tengeri csiga felhasználásával felépítette a világon egyedülálló makettjét. Az ország különböző bányáiból származó 28 millió éves őstengeri maradványokat a parlament díszítéseit utánozva válogatta.

Másodikként a Babamúzeumot tekintették meg, ahol két szinten különböző népviseletbe öltöztetett babák várták a látogatót. A második emeleten, pedig miniatűr székelykapukra és épület makettekre csodálkozhattak rá a nyugdíjasok. Ezt követve a Történelmi panoptikumba léptek be, ahol Attila hun királytól kezdve egészen Horthy Miklósig több méltóság is helyet kapott. 

Innen csak pár háznyira, egy kapualjon keresztül jutottak a következő helyszínre, a Vidorka játékmúzeumhoz. Káprázatos látvány volt az a temérdek játék, amelyet szem már alig bírt befogadni. Az utolsó múzeum látogatására került sor, betértek a Nosztalgia- és giccsmúzeumba. A régi mosógép és egyéb háztartási eszköz mellett valóban temérdek giccs is megtalálható volt. A Festetics-kastély oldalkapujánál még egy csoportkép készült, hogy emlékeztessen erre a napra a Balaton partján.

Az írást beküldte: Kissné Horváth Júlia

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában