Egy anyuka kezdeményezésére

2023.09.05. 18:15

Az összefogás erejét, a szeretet szimbolizálja a Fertőszentmiklóson cseperedő kőkígyó - Fotók

Fertőszentmiklóson vidámsággal zárult a nyár. Szülői kezdeményezésre, közösségi összefogással készült egy szeretetkígyó, amit SzeMikinek neveztek el és a kilátó felé vezető úton helyezték el.

Bódvai Ildikó

Fotó: Stippinger-Sass Helga

- Vidám programmal zártuk a nyarat, méghozzá helyi anyukák szervezésében. Büszkén mondhatom, hogy városunk közkedvelt hely lett a kisgyermekesek számára, sokan választják otthonuknak. Örömmel tölt el, hogy a fiatal anyukák bátran fordulnak hozzám és Bokor Terézia rendezvényszervezőhöz ötleteikkel, melyekkel színesítik a város programjait és egyre összetartóbbá teszik a közösséget - mondta Horváth Tibor polgármester.

Stippinger-Sass Helga, egy helybéli anyuka nyitott szemmel jár a világban, a családi kirándulásuk során látott egy kövekből készült alkotást, melynek minden egyes darabja egy festett kavics volt. Ezeket helyi, illetve környékbeli gyerekek készítettek. Annyira megragadta figyelmét ez a kezdeményezés, hogy az interneten is utánajárt és örömmel tapasztalta, hogy több városban is közkedvelt a kőkígyó megalkotása.  Felvetette a polgármesternek, hogy készüljön egy ilyen Fertőszentmiklóson is.

- Természetesen örültem az ötletnek, s szabad kezet adtam az anyukának, akihez több, az Agghegyen lakó szülő is csatlakozott és közösen belekezdtek a munkálatokba. A szervezés élére Tömördi-Fejes Márta állt, akitől nem áll messze a feladat, hiszen az utóbbi években számtalan gyerekrendezvényt valósított már meg, pár anyukával karöltve önkéntes módon. Most pedig magára vállalta a mi kis szeretetkígyónk, SzeMiki kihelyezését és felavatását a kilátó felé vezető úton. A program olyannyira közkedvelt lett, hogy a megnyitó napján közel száz követ helyeztünk el, s a domboldalt megtöltötte a vidám gyereksereg - beszélt örömmel a hétvégi SzeMiki programról a polgármester.

A program keretein belül kígyós kézbábokat készíthettek a gyerekek, mókás körjátékokban vehettek részt, s kvízkérdésekre válaszolva tehették próbára tudásukat kígyós témákban. Nem volt hiány jó kedvben, édességben, s ajándékokban sem. Minden gyermek egy kis egyedi készítésű, puha kígyókedvenccel térhetett haza. 

Az alkotáshoz bárki hozzátehet, amit a kígyóhoz kihelyezett szép festett tábla is leír, amely Márk Éva Máriának, férjének és kislányuknak Hannának köszönhető, s az első kő, maga a kígyó feje is az ő kezük munkáját dicséri.

- A mi „kis” SzeMikink az összetartozást, a szeretetet, a közösség erejét szimbolizálja, s növekedése reményt és boldogságot ad azoknak, akik elsétálnak mellette. Büszkén járok nap mint nap arra, s ülök le egy padra, s nézegetem a köveket. Örömmel tölt el, hogy ennek a városnak lehetek a polgármestere. Hálás vagyok az itt lakók aktivitásáért, s látom, hogy szép jövő elé néz a közösségünk - tette hozzá Horváth Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában