Játékkal tisztelegtek

2023.09.03. 11:47

Adorján András sakk emlékverseny Mosonmagyaróváron - fotók

Adorján András magyar nemzetközi nagymester, többszörös sakkolimpikon, sakkolimpiai bajnok tiszteletére szervezett emlékversenyt a Gedeon Kör.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Adorján András magyar nemzetközi nagymester, többszörös sakkolimpikon, sakkolimpiai bajnok, háromszoros magyar bajnok idén május 11-én hunyt el.
Tiszteletére elsőként Mosonmagyaróváron szerveztek emlékversenyt, melyre ellátogatott a néhai sakkozó neje és testvére is.

– Hosszú idő óta szervezünk sakkszimultán megmérettetéseket. Az emlékversenyeknek is hagyománya van, így már tisztelegtünk Káposztás Miklós nemzetközi mester, Kurucsai István és Robert Fischer amerikai sakknagymester, sakkvilágbajnok előtt is. Ezúttal Adorján Andrásra emlékeztünk meg. A megmérettetésen tizenöten indultak – tudtuk meg Médl Sándor főszervezőtől.

A nemzetközi sakk versenybíró, szakíró, sakkedző neje, Oros Ilona a Kisalföld érdeklődésére elmondta, a mosonmagyaróvári az első emlékverseny májusban elvesztett férje tiszteletére. Adorján András 2000-ben játszotta utolsó hivatalos partiját. Edzőként is eredményes volt. Felesége kiemelte: szakírói munkássága mellett szépirodalommal, meseírással is foglalkozott.

– Testvérem és a sakksport iránti tiszteletből magam indultam a versenyen – hangsúlyozta Adorján András testvére, Jocha Károly. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában