Közel százan gurultak

2023.08.01. 09:30

Jótékonysági motoros felvonulás Emmáért Fertőszentmiklóson - galéria

Közel száz motoros gurult együtt a fertőszentmiklósi Acélkerék Motoros Baráti Kör jótékonysági kezdeményezésének keretében a Fertő-parti településeken, amellyel egy beteg kislánynak, Emmának gyűjtöttek támogatást.

Papp Fanni

Az Acélkerék Motoros Baráti Kör régóta szoros kapcsolatot ápol Kovács Emmával és családjával. Fotó: Rombai Péter

A fertőszentmiklósi Acélkerék Motoros Baráti Kör negyedik alkalommal szervezte meg a jótékonysági felvonulást és nyílt napot szombaton. A rendezvény, melynek ideje alatt befolyó összeget a fertőszéplaki Kovács Emmának ajánlották fel, még a tavalyi akciójukat is felülmúlta. 

– Ez volt a negyedik alkalom, hogy Emmáért szerveztünk motoros gurulást. A tavalyi felajánlásunk összegét sikerült megdupláznunk, és idén kicsivel több mint 800 ezer forintot adhattunk át a családnak. A rendezvényre a tavalyi évhez hasonlóan most is száz feletti résztvevő érkezett, a baráti kör tagjai mellett motorosklubok, ismerősök és barátok. Olyan is volt, aki a felajánlani kívánt pénzösszeget csak elhozta, és ment is tovább – részletezte Szelenczei Nándor, az Acélkerék Motoros Baráti Kör gazdasági felelőse. Hozzátette, a szombati szélsőséges időjárás miatt voltak, akik ódzkodtak a motoros gurulástól. Szerencsére az indulás előtt kisütött a nap, és még így is több mint nyolcvanan vonultak fel a 30 kilométeres távon, amelyet a 85-ös főúton haladva, Hegykőnél letérve tettek meg a Fertő-parti településeken. 

A baráti kör tagjai szívükön viselik Emma sorsát, akit már kicsi kora óta ismernek. A jótékonysági kezdeményezést azért is tartják fontosnak a bőrmellényesek, mert tudják, hogy sosem lesz önálló, viszont a rendszeres speciális kezelésekkel szépen javulnak a kislány képességei. – Emma is megnézte a motoros gurulást, ami nagyon tetszett neki. Végig integetett nekünk, és mosolygott. Másnap vittük el a családjának az adományokat, amit Emma édesanyja, Edina meghatódva vett át, és elmondta, hogy a pénzösszeget a speciá­lis mozgásterápiára fordítják – mondta el Szelenczei Nándor. 
Az adomány több részletből adódott össze: a bőrmellényesek a felvonulás után körbevittek egy sisakot, amibe mindenki bedobhatta a felajánlását, valamint volt becsületkasszás vacsora és kihelyezett pénzgyűjtő is, de még a fellépő zenészek is támogatták a kislányt. – A nyílt napunkra egy húsbolttól kaptunk húst, amiből gulyás és csilis bab készült. Ezekhez kihelyeztünk egy becsületkasszát is. Az ételeknek is nagyon nagy sikerük volt, és hamar elfogytak. Jövőre is szeretnénk majd megrendezni ezt az eseményünket – tette hozzá Szelenczei Nándor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában