A nyár utolsó hétvégéje

2023.08.26. 12:38

Buli a Mosoni-Duna partján - Strandoló boszorkányt is égetnek a mosonmagyaróvári Nyárbúcsúztatón - fotók

Több évtizedes hagyománya van annak, hogy boszorkányt égetnek a mosoni Nyárbúcsúztatón, mely szombaton reggel főzőversennyel startolt.

Kisalföld.hu

A nyár utolsó hétvégéje kánikulában telik Mosonmagyaróváron is. Fotók: Kerekes István

  • Minden évben más-más „öltözékben” várja az égetést a máglyán a boszorkány. Ezúttal strandosra vette a „figurát”, ugyanis úszósapkát és napszemüveget is visel.
  • Este lobbannak fel majd a hatalmas lángok. A Nyárbúcsúztató a Mosoni Polgári Kör főszervezésében szombaton reggel főzőversennyel vette kezdetét.

– Immár negyed évszázados hagyományra tekint vissza a Nyárbúcsúztató, melynek idén a kiemelt támogatója az OTP, de a helyi önkormányzat mellett több vállalkozás is mellénk állt. A nagy meleg ellenére hat hősies csapat vállalta a főzőversenyt. Érkeztek versenyzők Budapestről, Sopronnémetiből és Szlovákiából is, a Rábl család is legalább két évtizede visszatérő a megmérettetésen. 1500 forintért értékesítünk ételjegyeket, többen felajánlják egyesületünknek a bevételt – hangsúlyozta érdeklődésünkre Kránitz László, a Mosoni Polgári Kör elnöke, megjegyezve, hogy az est fénypontja a máglyaégetés és a lampionos vízi felvonulás mellett a tűzijáték lesz.

– Németh Zoltánnal, Családi Róberttel, Pokornyik Csabával együtt horgászunk, egy évben többször együtt is főzünk, de még versenyen nem indultunk. Most csülkös pacalt készítünk – tudtuk meg Horváth Lászlótól.

Bognár Sándor, Sopronnémeti polgármestere néhány év kihagyás után tért vissza barátaival főzni a Mosoni-Duna partra, ahová a kétezres évek eleje óta járnak a Mosoni Polgári Kör meghívására. Bográcsukban májas lecsó főtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában