Liszt Ferenc kerékpáros kirándulás

2023.08.28. 08:11

20 éves jubileum - Két évtizede bringáznak a harkaiak az osztrákokkal közösen - fotók

Harka Önkormányzata 2003 óta szervezi meg a Liszt Ferenc kerékpártúrát az ausztriai Neckenmarkt (Sopronnyék) Önkormányzatával közösen, minden év augusztusának utolsó vasárnapján.

Varga Henrietta

A kerékpárosok a meleg ellenére vidáman és jókedvűen tekerték végig a távot. Az idei indulók között volt, aki görkorcsolyával és volt olyan, aki futva tette meg Liszt szülőházáig az utat. Fotók: Szalay Károly

Így volt ez a hétvégén is, hiszen vasárnap délelőtt rajtolt el a jubileumi, huszadik biciklitúra, amelyre hatszázegyen neveztek. A menet, Liszt Ferenc: Magyar Rapszódia hangjaira, sörbringa felvezetéssel indult el a harkai focipályáról, hogy Doborjánig tekerjenek és ott elhelyezzék Liszt szülőházánál a megemlékezés koszorúját.

- A túra apropóját az adta, hogy maga Liszt Ferenc is megtette ezt az utat – igaz lovaskocsival - kezdte Papp Attila szervező. A táv 25 km, a szintidő 3 óra, ami a család minden tagja számára teljesíthető. Fontos, hogy nem versenyre, hanem egy kényelmes túrára hívunk mindenkit - hangsúlyozta a szervező. Hozzátette, hogy évről-évre egyre többen tartanak velük, hiszen ez egy fantasztikus közösségformáló rendezvény.

A kerékpárosok a meleg ellenére vidáman és jókedvűen tekerték végig a távot. Az idei indulók között volt, aki görkorcsolyával és volt olyan, aki futva tette meg Liszt szülőházáig az utat, ahol a koszorúzást követően hat fehér galambot engedtek a levegőbe, ezzel szimbolizálva az összetartozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában