A rács két oldala

2023.07.14. 16:58

Nyitott kapuk a börtönben - Bepillantás a győri rácsok mögé - Fotók

Újra megnyíltak a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet kapui pénteken az érdeklődő látogatók előtt.

Simon Roberta

Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Fotó: Hajdu Melinda

Sokan nem tudják, milyen az élet a rácsok mögött, vagy épp milyen a börtönben dolgozni. A büntetés-végrehajtás zárt világa mögé engedett bepillantást a pénteki nyílt nap. 

Az érdeklődők a biztonsági ellenőrzést követően az intézet „kultúrtermében” hallgathatták meg Halmai Tamás bv. alezredes előadásában az intézet rövid történetét. Ezután a jelentkezés és a felvételi eljárás menetéről, majd az intézetben betölthető üres álláshelyekről beszélt az eseményen részt vevőknek az alezredes.

Az előadást tettek követték – az intézet műveleti főfelügyelői intézkedéstaktikai bemutatót tartottak, ahol a szakszerű motozástól a bilincselésig, az előállítás részleteit mutatták be. Ezt követően került sor arra, amiért talán a legtöbben regisztrálnak általában a győri börtön nyílt napjára: a körlet megtekintése. 
A látogatók izgatottan vették szemügyre a fogvatartottak zárkáit, beleláthattak a szolgálatot teljesítő felügyelők napjába, és megtapasztalhatták, milyen sokszínű munka folyik a győri börtönben.

A szervezők bíznak benne, hogy a látogatás során átélt élmények felkeltették a résztvevők érdeklődését a büntetés-végrehajtás iránt, és hamarosan köszönthetnek közülük néhány új munkatársat köreikben.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában